Hoofdgerechten

Koolhydraten eten zonder aan te komen: de 3 juiste combinaties van de expert

41views

Eten zonder aan te komen? Kies gewoon voor kwaliteit. Het laatste nieuws over dit onderwerp, uitgevoerd door experts bij en gepubliceerd in , zegt dat vooral na middelbare leeftijd een dieet dat rijk is aan hoogwaardige koolhydraten zoals , en niet-zetmeelrijke koolhydraten geassocieerd is met een lager risico op gewichtstoename in vergelijking met een dieet rijk aan en zoals aardappelen. Wetenschappers hebben dit aangetoond met onderzoek onder ruim 130 duizend volwassenen, voornamelijk vrouwen ouder dan 50 jaar. “In werkelijkheid bevestigt deze studie een al bekend aspect: het is niet alleen de kwantiteit die telt, maar ook de kwaliteit van de voedingsstoffen die je gewoonlijk consumeert”, zegt de Valentina Schiro, gespecialiseerd in gezondheidswetenschappen. “Volle granen verdienen bijvoorbeeld de voorkeur aan tafel omdat ze een betere voedingswaarde hebben, omdat ze ook in verband worden gebracht met vezels, en met goede vetten die de opname ervan vertragen, waardoor het risico wordt verminderd dat ze op de korte termijn de honger beïnvloeden. niveaus van energie en humeur; en op de lange termijn kunnen ze het risico vergroten op en lijden aan aandoeningen en ziekten, waaronder die van type 2 en. De inname van volle granen wordt in verschillende onderzoeken in verband gebracht met positieve effecten op de gezondheid, terwijl een dieet rijk aan suikers en geraffineerde koolhydraten negatieve effecten heeft.”

Maakt het eten van koolhydraten je dik?

“Nee, Het eten van koolhydraten zorgt er niet voor dat je aankomt, maar het is noodzakelijk om de hoeveelheden niet te overdrijven, aangezien de voedingsmiddelen die ze bevatten ook een aanzienlijke hoeveelheid calorieën bevatten”, legt voedingsdeskundige Valentina Schirò uit. De onlangs bijgewerkte richtlijnen voor de inname van deze voedingsstoffen nodigen u uit om hoogwaardige koolhydraten te consumeren die voornamelijk afkomstig zijn uit volle granen, groenten, fruit en granen. “Koolhydraten zijn essentiële voedingsstoffen voor het lichaam, dus het is noodzakelijk om ze elke dag en bij elke hoofdmaaltijd in het dieet op te nemen, zelfs als het doel is om af te vallen.” Zoals diverse mensen benadrukken, zijn koolhydraten een belangrijk onderdeel van een gezond dieet, omdat ze het lichaam voorzien van glucose ter ondersteuning van lichaams- en hersenfuncties. Deze voedingsstoffen zijn in de eerste plaats een energiebron en dragen bij aan de energiehuishouding. Om de voordelen voor uw gezondheid en figuur te maximaliseren, kunt u echter enkele kleine trucjes toepassen. Hier leest u hoe u koolhydraten kunt eten zonder aan te komen: 3 combinaties voorgesteld door de expert.

Voeg bij het ontbijt goede vetten toe aan ontbijtgranen

Eén manier om koolhydraten te eten zonder aan te komen en de impact ervan op je gezondheid te beperken, is door ze te combineren met een bron van vet. “De aanwezigheid van lipiden vermindert de opnamesnelheid van deze voedingsstoffen en maakt de maaltijd verzadigender”. Heeft u ideeën om te kopiëren? «Consumeer, nog beter als volkorenmeel met een handvol amandelen».

Begin de lunch en het diner met een salade

Om koolhydraten te eten zonder aan te komen, is een oplossing die door verschillende experts wordt voorgesteld, om ze altijd vooraf te laten gaan met een portie groenten of noten. “De aanwezigheid van vezels in groenten vertraagt ​​de opname van koolhydraten op darmniveau”. De voordelen? “Minder glycemische pieken, meer verzadiging en minder risico op overdrijven met hoeveelheden”, zegt voedingsdeskundige Valentina Schirò. Voorbeelden? “Door een rucolasalade te eten, gekruid met extra vergine olijfolie en stukjes fruit, zoals vóór het nuttigen van een klassiek pastagerecht of brood, kunt u de opname van het zetmeel in deze voedingsmiddelen verminderen.”

Eet als tussendoortje koolhydraten met eiwitten

Een andere manier om koolhydraten te eten zonder aan te komen door de glycemische pieken te beperken, is door ze te combineren met een eiwitbron. «Eiwitten veroorzaken niet alleen geen glycemische pieken, maar verhogen ook het gevoel van verzadiging en verminderen de toename van het hormoon insuline, dat optreedt na het eten van koolhydraten. Het is bijvoorbeeld beter om een ​​paar crackers of sneetjes brood te begeleiden met een stukje kaas, dan ze alleen te eten.”

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.