Snacks

Lege-kast muffins Ik maak ze altijd na de feestdagen en ze zijn in een handomdraai op

167views

Laten we samen empty-fridge muffins maken, ik maak ze altijd na de feestdagen en ze zijn in een handomdraai klaar, ze zijn onweerstaanbaar. Hier is het recept om stap voor stap te volgen.

Leeg de koelkast muffins zijn de beste oplossing als er koud vlees en kaas over is na de feestdagen om verspilling te voorkomen. Je weet dat we altijd restjes in de koelkast hebben na de feestdagen, kazen, vleeswaren en augurken, ik eindig altijd met restjes zongedroogde tomaten.

De enige manier om ze weg te gooien is om verspilling te voorkomen, dus kunnen we omeletmuffins maken. Eieren zijn een van de voedingsmiddelen die nooit ontbreken in de koelkast. Deze muffins zijn heerlijk als avondeten of om buffetten mee te verrijken, laten we samen het recept bekijken.

Muffins uit de koelkast: het snelle en makkelijke recept

De bereiding van muffins is snel en gemakkelijk, er is heel weinig voor nodig, het belangrijkste is om ze binnen een dag weg te gooien, zet ze gewoon in de koelkast in een luchtdichte bak. We kunnen ze voor het serveren opnieuw opwarmen. Hier is het sprintrecept!

Ingrediënten voor 6 personen

6 eieren
60 ml melk
200 g overgebleven vleeswaren
150 g overgebleven kaas
30 g geraspte pecorino romano
30 g geraspte Parmezaanse kaas
zongedroogde tomaten q.b.
zout naar smaak
zwarte peper naar smaak

Werkwijze voor omeletmuffins met kaas en spek

Om dit fingerfood te bereiden door restjes van de vakantie te recupereren, beginnen we met de vleeswaren in blokjes te snijden en de kazen in stukjes, en doen we alles in een kom.

We mengen alles en gaan dan verder met de bereiding van de muffins, doen de gepelde eieren in een kom en voegen de melk toe, werken met een elektrische garde en voegen dan zowel de Pecorino Romano als de geraspte Parmezaanse kaas, peper en zout toe.

Als het mengsel klaar is, voegen we de salami en kaas toe en ook de gedroogde tomaten in kleine stukjes gesneden.

We doen het mengsel over in muffinvormpjes, bakken ze in een hete oven en bakken ze gedurende 20 minuten op 180°. Haal uit de oven als het gaar is en serveer.

Eet smakelijk!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.