Hoofdgerechten

Lekker gebakken aubergines, lekkerder dan vlees: dit recept heeft iedereen versteld doen staan

158views

Veel mensen vinden het misschien moeilijk om een hoofdgerecht zonder vlees of vis te bedenken, vooral vanwege de sterke Italiaanse culinaire traditie. Er zijn echter veel gezonde en vegetarische alternatieven voor vlees en vis, verkrijgbaar in allerlei smaken en prijzen.

Aubergines aan tafel

Welke van de verschillende soorten aubergines, rond of kegelvormig, paars, zwart, wit en rood, zijn het populairst? Deze groente is en heeft een aparte smaak en wordt gebruikt in talloze recepten, waarvan vele deel uitmaken van de

In Zuid-Italië is de aubergine bijvoorbeeld een belangrijk ingrediënt dat in de zomer niet mag ontbreken.

De aubergine behoort tot dezelfde familie als tomaten en paprika’s, en heeft talloze variëteiten die zowel verrassend zijn door hun voedingswaarde als hun veelzijdigheid in de keuken.

Elk type aubergine lijkt speciaal ontworpen, maar ze delen allemaal de en kunnen helpen bij het maken van heerlijke gerechten die perfect zijn voor de zomer.

De aubergine biedt die essentieel zijn voor ons lichaam, vooral tijdens het zomerseizoen. Dankzij het hoge watergehalte heeft deze groente vochtafdrijvende en depuratieve eigenschappen, terwijl het weinig calorieën bevat.

Mineralen zoals il en fosfor zijn aanwezig in aubergines, samen met , nuttig voor het aanvullen van energie en het leveren van antioxidanten aan het lichaam.

Gebakken en lekkere aubergines

Met hun vele variëteiten, waaronder een aantal van oosterse oorsprong, behoren aubergines tot de verse groenten met het grootste aantal geproduceerde en verhandelde soorten, die gestreept of paars, bolvormig of slank kunnen zijn.

Aubergines kunnen lekkerder zijn dan vlees, zo lekker dat je ze elke dag als avondeten wilt, gebakken in een, niemand zal onverschillig zijn voor zulke goedheid!

Als je je keuze hebt gemaakt, hoef je alleen nog maar uit te zoeken welke ingrediënten er nog meer nodig zijn om het gerecht te maken en hoe we dat moeten doen.

Lekker gebakken aubergines

Trefwoord Gebakken en lekkere aubergines

Uitrusting

 • 1 koekenpan met antiaanbaklaag

 • schuimspaan

Ingrediënten

 • 2 aubergines
 • 100 gr meel
 • 100 gr paneermeel
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 eieren
 • 80 gr gerijpte schapenkaas of andere
 • q.b. Zout, peper, oregano, paprikapoeder
 • naar smaak Bakolie

Gebruiksaanwijzing

 • We beginnen de bereiding van onze lekkere gebakken aubergines door de aubergines in de lengte in repen te snijden.

 • Eenmaal gerangschikt moeten de aubergines aan beide kanten met zout worden bestrooid, zodat ze kunnen uitlekken.

 • Bereid ondertussen het paneermeel door het paneermeel, de bloem en 2 uitgeperste teentjes knoflook in een schaal te doen en de ingrediënten goed te mengen.

 • Breek in een andere schaal de eieren en voeg na het raspen van de kaas deze toe aan de eieren samen met de kruiden: zout, peper, oregano en paprikapoeder.

 • Nadat de plakjes aan beide kanten in bloem zijn gepaneerd, worden ze in ei gedoopt en aan beide kanten in een koekenpan goudbruin gebakken.

 • Na het bakken worden de aubergines op absorberend papier gelegd om overtollige olie te verwijderen.

Wijnen om te serveren bij gebakken aubergines

Gebakken en smakelijke aubergines gaan goed samen met verschillende soorten wijn, er zijn een paar opties die bijzonder geschikt zijn voor

Een droge rode wijn zoals wijn kan bijvoorbeeld een winnende keuze zijn vanwege hun zuurgraad en tannines die goed samengaan met gebakken aubergines.

Als alternatief kan een droge witte wijn zoals de een frisse en lichte keuze zijn die contrasteert met de

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.