Snacks

Mayonaise verandert van smaak: de drastische reden achter de receptwijziging

421views

Mayonaise is een van ’s werelds populairste bijgerechten: het wordt gemaakt van eieren, azijn, zout, een beetje olie en een snufje citroensap en wordt gekenmerkt door het feit dat het perfect is voor het dresseren van salades, gefrituurd voedsel en andere soorten voedsel.

De oorsprong is niet gemakkelijk te achterhalen, maar men denkt dat een afgeleide van het huidige recept wijdverspreid was in en rond de Romeinse tijd. Theorieën verschillen, dus we kunnen ons baseren op het eerste geschreven document dat gevonden is in “”, een 18e eeuws Spaans manuscript van een Franciscaner broeder waarin de saus werd geïdentificeerd als aioli bo.

Onnodig om erop te wijzen hoezeer het zich vanaf dat moment over de hele wereld verspreidde, totdat het een erg lekker gerecht werd, van .

De laatste tijd echter . We weten niet of het je is opgevallen, maar er is inderdaad een verandering geweest die de smaak van de saus enigszins heeft veranderd. Dit werd aangekondigd door een bekend Italiaans merk dat gespecialiseerd is in de productie van allerlei sauzen.

Wat is er met de mayonaise gebeurd: waarom is de smaak veranderd?

Als we de officiële website van het bedrijf openen, ontdekken we meteen waarom: zoals te verwachten is, heeft het niet alleen te maken met de schrikbarende stijging van de energieprijzen, maar ook met de moeilijke inkoop van bepaalde grondstoffen, waaronder mayonaise.

Daarom geeft Calvè toe dat het zijn historische mayonaise produceert om het tekort op te vangen.

.”

Zoals we dus kunnen opmaken uit deze nota van de officiële website, is het gebruik van sojaolie . Omdat het een allergeen is, worden tijdens het raffinageproces van de olie de eiwitten eruit gehaald die verantwoordelijk zijn voor mogelijke immuunreacties tegen soja.

Om deze reden zorgt Calvè er verder voor dat de sojaolie die in mayonaise wordt gebruikt het gebrek aan zonnebloemolie compenseert, zelfs voor mensen die allergisch zijn voor dit ingrediënt.

In ieder geval, zoals vermeld in de officiële notitie, zal in het geval van aankoop van een pak van één een extra etiket informeren over de verandering, zodat de eindconsument de mogelijkheid heeft om te beslissen of hij doorgaat met de aankoop of niet.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.