Keukengeheimen

Leg 1 ijsblokje op het braadvlees, hier komt de bevestiging van de slager

424views

Barbecueën is natuurlijk voor iedereen, behalve voor de onfortuinlijke vriend van dienst die de ondankbare taak krijgt om voor iedereen te koken, tegemoet te komen aan de verschillende kookbehoeften van zijn vrienden, en dat alles terwijl hij met zijn gezicht naar beneden op een oven staat in de brandende zomerzon. Dus de barbecue of

In de meeste gevallen, wanneer mensen samenkomen om vlees te grillen, hebben ze de neiging om al hun kennis te bundelen om de best mogelijke smaken te bereiken en hun gasten te verrassen, of het nu familieleden, buren of vrienden zijn.

Barbecueën in gezelschap

Er gaat niets boven een goede barbecue in het gezelschap van vrienden en familie. Samenkomen rond de grill, samen koken en genieten van sappig vlees maakt de dag nog specialer. Terwijl het vlees wordt bereid, wordt de sfeer vrolijker en meer ontspannen. Het gevoel van buiten zijn, genieten van de zon en tijd doorbrengen met mensen van wie we houden is onbetaalbaar.

Het plezier van barbecueën zit niet alleen in het culinaire aspect, er zijn veel andere activiteiten die je overdag kunt doen. Je kunt tuinspelletjes spelen, zoals . Of je kunt ontspannen in de tuin op een ligstoel of bij het zwembad.

In ieder geval biedt een barbecue de perfecte gelegenheid om nieuwe herinneringen te maken en tijd door te brengen met mensen van wie we houden. Hier is een geheimpje dat je absoluut moet weten om altijd perfect vlees te hebben als je barbecuet: leg halverwege de bereiding een hamburger in het midden.

Barbecuevlees

Verschillende soorten vlees en groenten kunnen op de barbecue worden bereid, een van de populairste is . Rundvlees is bijvoorbeeld perfect voor de barbecue, omdat de grill zorgt voor een malse korst en binnenkant. We kunnen kiezen uit verschillende delen, zoals riblappen, ossenhaas of T-bone steak. Rundvlees, maar ook kip, varkensvlees of kalkoen, zijn ook een barbecueklassieker en perfect voor een informeel diner met vrienden.

: Een derde van de barbecue bestaat zeker uit worstjes, vooral die met varkensvlees of kip. We kunnen ons tegoed doen aan vele variaties, zoals pittige, zoete of gerookte worst.

: wat zich goed leent om op de grill te bereiden. Op de barbecue kunnen we kippenborsten, -dijen of -vleugels bereiden, waarbij we het vlees marineren om het nog lekkerder te maken.

Varkens- of runderribbetjes zijn perfect voor een etentje. Marineren is ook in dit geval aan te raden, om het vlees een unieke smaak te geven.

Mals vlees met barbecue

Hoewel het misschien een , is het zeker de moeite waard om te experimenteren met het toevoegen van een ijsblokje aan het vlees tijdens het koken. Deze techniek voorkomt niet alleen dat het oppervlak van het vlees zwart wordt, maar vertraagt ook de inwendige garing, waardoor het vlees malser blijft.

  • Hier lees je hoe je sappige, goed gegaarde hamburgers bereidt op de grill:
  • We beginnen met alle hamburgers op de al hete grill te leggen
  • Zodra ze aan beide kanten half gaar zijn, leggen we een ijsblokje in het midden van elk stuk.
  • We wachten tot het ijs helemaal gesmolten is, omdat dit aangeeft dat het vlees goed gekleurd en doorbakken is.
  • Als het garen klaar is, kun je het vlees van de grill halen.

Met deze methode krijgen we hamburgers die gelijkmatig bruin van buiten en zacht van binnen zijn. Je vrienden zullen het zeker waarderen

Dit eenvoudige trucje kan het verschil maken bij het grillen. Je hoeft niet constant het vlees op de grill te controleren, je hoeft alleen maar naar de ijsblokjes te kijken om te zien wanneer het water verdampt is.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.