Hoofdgerechten

Mazamorra: het Argentijnse recept dat ons doet denken aan de lekkernijen die onze grootmoeders vroeger klaarmaakten.

41views

De mazamorra is een traditioneel dessert met diepe wortels in de geschiedenis van ons land en in andere regio’s van Latijns-Amerika. De oorsprong gaat terug tot de koloniale tijd en na verloop van tijd werd het een symbool van de rijke culturele fusie die Argentinië kenmerkt.

Het wordt gemaakt met witte maïs, water, suiker en vanillestokjes, hoewel het soms wordt vervangen door vanille-essence. De meest geconsumeerde variant in het land is mazamorra con leche, die veel melk toevoegt aan de bovengenoemde ingrediënten. Soms wordt een snufje kaneelpoeder toegevoegd, maar traditionele recepten bevatten geen andere ingrediënten.

Tijdens het tijdperk van de mazamorra werd verkocht door straatverkopers tijdens de evenementen. Ongetwijfeld zullen velen zich “la negra mazamorrera” herinneren, een fundamenteel personage in schoolevenementen om nationale feestdagen te vieren. Dit dessert is niet alleen traditioneel vanwege wat het vertegenwoordigt in de geschiedenis van het land, maar ook omdat het ons verenigt met de Spaanse gewoonten. Net als veel andere gerechten is dit gerecht geworteld in de families die hierheen kwamen op zoek naar een nieuw leven, zonder dat ze sommige van hun gewoonten los konden laten.

Ingrediënten:

  • 250 gram witte maïs.
  • 1 liter water.
  • 1/2 liter melk.
  • 100 gram suiker.
  • Vanille-essence naar smaak.
  • Kaneel en geraspte chocolade om te bestrooien (optioneel).

Bereiding:

Om hiermee te beginnen mazamorra, leg de witte maïs in een kom met water en laat het een nacht weken om de korrel zacht te maken. en de kooktijd te verkorten.

Laat in een tweede stap de geweekte maïs uitlekken en doe het in een grote pan. Voeg een liter water toe en kook op middelhoog vuur tot de maïs zacht is.Dit kan ongeveer een uur duren. Roer af en toe om plakken te voorkomen.

Zodra de maïs gaar is, een liter melk, de suiker en het kaneelstokje toe.. Kook op laag vuur onder voortdurend roeren tot het mengsel dikker wordt.

Verwijder het kaneelstokje, voeg de vanille (in welke vorm je ook hebt en wilt) naar smaak toe en meng goed.

De mazamorra kan warm of koud worden geserveerd, afhankelijk van je voorkeur. Als je wilt, kun je chocolade over de bereiding strooien om het een interessantere smaak te geven. Je kunt ook experimenteren met andere variaties, zoals zuiveringszout om de maïs nog zachter te maken of een lepel honing voor een extra vleugje zoetheid.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.