Hoofdgerechten

Mega lekkere hapjes gevuld met vanillecrème

429views

Megaleckere deeltjes gevuld met vanillecrème

Ingrediënten

75 g zachte boter
+ 75 g zachte boter
1 ei (maat M)
¼ liter melk
1 blokje (42 g) verse gist
500 g + 100 g + wat bloem
80 g suiker
+ 80 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
zout
500 g slagroom
1 pakje. Vanille” sauspoeder
Poedersuiker voor het bestuiven

Instructies

Meng eerst 500 g bloem, 80 g suiker, 1 vanillesuiker en 1 snufje zout. Voeg 75 g boter in vlokken en het ei toe. Verwarm de melk tot lauwwarm. Verkruimel de gist erin en los op.

Giet bij het bloemmengsel en kneed met een handmixer tot een gladde massa. Dek af en laat ongeveer 30 minuten rijzen op een warme plaats.

2. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier. Meng 100 g bloem, 80 g suiker, 1 vanillesuiker, 1 snufje zout en 75 g boter in vlokken eerst met de deeghaak van een handmixer en daarna kort met je handen tot kruimels.

3 Bestuif het gistdeeg met een beetje bloem, vorm het tot een rol en verdeel het in 15 stukken. Vorm met met bloem bestoven handen ronde koeken van ongeveer 8 cm doorsnede en leg ze op de bakplaten. Bestrooi met kruimeldeeg.
Dek af en laat ongeveer 15 minuten rijzen op een warme plaats.

4 Bak ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven (elektrische oven: 175 °C/convectieoven: 150 °C/gas: niveau 2). Laat afkoelen

5 Snijd de kruimeldalers horizontaal doormidden. Meng de slagroom en het sauspoeder kort met een handmixer op de laagste stand en klop daarna op de hoogste stand stijf. Vul in een spuitzak met een grote stervormige spuitmond.

Spuit de vanillecrème op de onderste helften van de taler. Plaats het deksel erop. Serveer de kruimelteler bestrooid met poedersuiker.

Mega lekkere hapjes gevuld met vanillecrème

Eet smakelijk

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.