Nagerecht

Meng Oreo’s met gecondenseerde melk, het resultaat is van hoge klasse: zelfs banketbakkers zullen je benijden

425views

We kunnen onszelf natuurlijk niet allemaal uitstekende patissiers noemen. We kunnen echter wel in de buurt komen, vooral met het fantastische recept hieronder, gebaseerd op .

Oreo’s en melk voor een dessert dat je niet mag missen

Als we het hebben over een zoetwarenproduct dat absoluut beroemd is in vele delen van de wereld, moeten we zeker ook de .

Deze laatste zijn in feite goden die geen grenzen kennen en erin slagen de goedkeuring van zowel jong als oud te oogsten.

Bovendien hebben ze, net als andere beroemde koekjes, een vrij lange geschiedenis achter zich. Deskundigen vertellen ons met name dat ze in het begin van 1900 zijn ontstaan dankzij het Amerikaanse Sunshine Biscuits, opgericht door .

Het was deze laatste, om precies te zijn in 1908, die besloot om een nieuw koekje op de markt te brengen, gekenmerkt door, geplaatst tussen een goed en aanvankelijk Hydrox genoemd.

Het spreekt voor zich dat dit idee een buitengewoon succes werd en tot op de dag van vandaag worden deze koekjes op verschillende continenten gewaardeerd.

Hoe het ook zij, behalve dat ze op zichzelf lekker zijn, kunnen ze soms ook speciale elementen worden voor het maken van .

In de volgende regels laten we daarom een recept zien dat je niet mag missen. met de toevoeging van , en heel weinig andere ingrediënten.

Oreo taart

Oreo taart

Ingrediënten

 • 200 gr Oreo
 • 80 gr boter
 • 400 ml crème
 • 200 ml gecondenseerde melk
 • 50 gr pure chocolade
 • 1 gr vanilline

Instructies

 • Neem eerst een handvol Oreo’s, splits ze doormidden en verwijder de vanillecrème. Klop ze op en doe ze in een kom.

 • Giet vervolgens in dezelfde kom wat gesmolten boter en roer. Doe het mengsel over in een ronde cakevorm die open kan, druk het goed plat en zet het 5 minuten in de koelkast.

 • Klop ondertussen in een andere kom de slagroom op met een elektrische garde en voeg de vanilline en gecondenseerde melk toe. Blijf roeren en voeg ook de geraspte chocolade toe. Giet dit mengsel in de taartvorm en zet 20 minuten in de koelkast.

 • Haal tot slot de cake uit de cakevorm en garneer de bovenkant met gehakte Oreo’s.

 • De Oreo taart is klaar.

Drankje voor bij de Oreo taart

Deze, gemaakt met een handvol van de beroemde koekjes, zal zeker in de smaak vallen bij jong en oud.

Als je het echter ook wilt combineren met een drankje dat bij de gelegenheid past, dan kun je kiezen voor .

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.