Hoofdgerechten

Met de overgebleven béchamel van zondag en een 2 venkel heb ik het diner van vanavond opgelost, geschatte uitgaven 3 euro

41views

Na het paasfeest bewaarde ik de béchamel in de vriezer, maar ik haalde hem er meteen uit zodat ik dit recept met venkel kon bereiden.

Onmogelijk te ontkennen dat na het Paasvakantie werd mijn huis overspoeld met eten, dus maakte ik wat conserven klaar voor de komende weken.

In het bijzonder was het de béchamel die over was, dus maakte ik vakjes met de datum erop geschreven om het in de vriezer te bewaren en het binnen 6 maanden op te kunnen gebruiken. Het is geen toeval dat ik onlangs bedacht om de opgeslagen béchamel te gebruiken met het recept dat ik nu ga voorstellen.

Recept met béchamelsaus en vier venkels

Als jij ook dat beetje béchamel hebt bewaard dat over is van de paasvakantie, ga dan met me aan de slag en laten we een last-minute diner bereiden. Weet in ieder geval dat we deze snel kunnen maken, zelfs met de weinige ingrediënten die we in huis hebben. Hier is het recept:

Voor de béchamel

een liter melk,

100 g bloem,

100 g boter,

een snufje nootmuskaat,

een snufje zout.

Voor het gerecht:

4 venkels,

150 g geraspte kaas.

Laten we de venkel met béchamel samen bereiden

Laten we de bereiding van ons gerecht precies beginnen met de béchamelsaus, dus laten we de boter smelten in een steelpan en mengen met de bloem met behulp van een handklopper. Daarna verdikken we het mengsel door de melk toe te voegen, gecorrigeerd met nootmuskaat en een snufje zout. We bewerken onze béchamel nog ongeveer 5 minuten met dezelfde garde tot hij romig is geworden.

Neem nu de venkels, was ze goed en laat ze 10 minuten weken met zuiveringszout, snijd ze dan in reepjes, niet te klein, en doe ze in een aardewerken schaal.

LEES OOK ->

Tot slot mengen we de venkel met de béchamel en parmezaan en zijn we klaar om te koken.

Verwarm de oven op 180 graden en zet de schaal met venkel erin ongeveer 20 minuten in de oven.

Zodra ze gaar zijn, serveer je ze op tafel om ervan te genieten terwijl ze nog warm zijn… Je zult zien dat ze in een mum van tijd van het bord verdwijnen.

LEES OOK ->

LEES OOK ->

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.