Hoofdgerechten

Mijn aardappelparmigiana is super, romig van binnen en knapperig van buiten, maar ik gebruik geen béchamelsaus, dat is mijn geheim!

40views

Mijn aardappelparmigiana is super, romig van binnen en knapperig van buiten, maar ik gebruik geen béchamelsaus, dat is mijn geheim!

Vandaag wil ik een recept voor gebakken aardappelparmigiana voorstellen, maar ik maak het zonder béchamel, maar het is zo romig dat het onmogelijk lijkt om het niet te gebruiken. Mijn geheim is de toevoeging van een simpel ingrediënt en ik moet zeggen dat het onweerstaanbaar is, wat denk je ervan om uit te vinden wat het is?

Om deze zachte parmigiana te bereiden voeg ik melk toe tijdens het koken. Een eenvoudig ingrediënt dat een bijzonder bijgerecht kan maken, dat heel veelzijdig is en je bij elk hoofdgerecht kunt serveren. Laten we samen het sprintrecept bekijken!

Parmigiana di patate filante zonder béchamelsaus, dat is mijn geheim!

Trek je schort aan en ga aan de slag, slechts een paar eenvoudige stappen voor een verbluffend resultaat waar iedereen versteld van zal staan.

Ingrediënten voor 4 personen

8 aardappelen
200 g provola kaas
100 g scamorza kaas
80 g geraspte Parmezaanse kaas
melk q.b.
boter q.b.
rozemarijn naar smaak
paneermeel naar smaak
fijn zout naar smaak

Werkwijze voor aardappelparmigiana zonder béchamelsaus

Om dit smakelijke bijgerecht te bereiden, maar zonder béchamelsaus te gebruiken, begin je met het schillen van de aardappelen en was je ze meerdere keren onder stromend water. Snijd ze in plakjes van dezelfde dikte, alleen zo kun je ze gelijkmatig garen.

Zodra we klaar zijn met het snijden van de aardappelen kunnen we ze overgieten in een kom met water erover en een beetje zout, laat ze een half uur staan en giet ze dan af. Doe ondertussen ruim water in een pan en breng het aan de kook. We gieten de aardappelen erin en laten ze een paar minuten koken, giet ze af met het vergiet.

Dan doen we een beetje boter in een ovenschaal en wat paneermeel, leggen een eerste laag aardappelen, we kunnen ze een beetje overlappen, voegen de provolakaas en de scamorza kaas in stukjes toe, voegen de geraspte Parmezaanse kaas toe, wat rozemarijn en gaan verder met de tweede laag.

Lees ook:

Lees ook:

Zodra we klaar zijn, voegen we wat stukjes boter en het paneermeel toe en gieten we een beetje melk bij de bouillon in de bakvorm en bakken we in een hete oven op 200° gedurende 30 minuten, de laatste 10 minuten activeren we de grillfunctie. Als je merkt dat de aardappelen aan de bovenkant te veel beginnen uit te drogen, voeg dan aluminiumfolie toe.

Lees ook:

Bak en serveer, als je restjes overhoudt bewaar ze dan een paar dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast.

Eet smakelijk!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.