Nagerecht

Oma’s pudding croissants in 10 minuten, zo lekker

426views

Oma’s pudding croissants in 10 minuten, zo lekker

Ingrediënten

Voor het onderdeel
½ blokje gist
4 eetlepels suiker
1 eierdooier
100 ml olie
750 g bloem
300 ml melk, lauwwarm
1 zakje bakpoeder
1 snufje(s) zout
Voor de vulling
300 ml melk
5 el suiker
1 zakje custardpoeder
Poedersuiker, voor het bestuiven

Voorbereiding
Vulling:

1. Maak eerst een custard van de melk, suiker en custardpoeder en dek af met huishoudfolie zodat er geen vliesje bovenop komt.

Deeg: Los nu de gist op in de lauwe melk en meng met 4 el suiker, meng dan de eierdooier met de olie en voeg toe aan het melkmengsel.

Doe dan de bloem, het bakpoeder en het zout in een kom, voeg de lauwe melk en het oliemengsel toe en kneed tot een deeg.

2. Vorm het deeg onmiddellijk tot een rol op het werkvlak en snijd in gelijke stukken.

Rol elk stuk in een lange vorm met een deegroller en maak 7 verticale sneden aan de bovenkant. Smeer wat custard op het onderste deel en rol op.

3. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze met losgeklopt ei en bak ze 15 tot 20 minuten op 170°. Bestuif de rolletjes na het afkoelen met poedersuiker. Klaar!

Smakelijk

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.