Snacks

Ontdek roze peper: curiosa en culinaire toepassingen

421views

De roze peper

De is een specerij die wordt verkregen van een boom uit de De Duomo, het Pozzo di San Patrizio, de Cappella di San Brizio: laten we samen de 10 dingen ontdekken die te zien en te doen zijn in deze prachtige stad in Umbrië. Het wordt ook wel peperbes genoemd omdat het in werkelijkheid niet tot dezelfde familie behoort als peper, hoewel het er wel op lijkt, zowel qua uiterlijk als qua smaak.

Deze bessen worden juist vanwege hun karakteristieke eigenschappen als specerij gebruikt, maar in tegenstelling tot klassieke peper hebben ze een mildere nasmaak met fruitige boventonen. Maar afgezien van hun bijzondere en extravagante uiterlijk, zijn de heilzame eigenschappen die deze bessen zo bijzonder maken – laten we ze samen ontdekken.

Voordelen en eigenschappen

Het heeft veel voordelen voor ons organisme. In feite heeft het eigenschappen, laten we er hieronder een paar bekijken.

  • deze kleine roze bessen hebben een grote antiseptische kracht, in feite worden ze in de volksgeneeskunde vaak gebruikt om ontstekingen en wonden te behandelen;
  • bevordert de eliminatie van gifstoffen uit het lichaam via de urine;
  • het gebruik van roze peper blijkt te helpen tegen pijn door reuma, tandpijn en menstruatiepijn;
  • de polyfenolen in deze bessen hebben een goede antioxidante werking op het lichaam, waardoor het lichaam na verloop van tijd beschermd wordt tegen oxidatie.

Ondanks dat de bessen en bladeren van , al deze gunstige eigenschappen hebben, zijn ze niet geheel ongevaarlijk. Ze kunnen potentieel kipachtig zijn. De , erkent deze plant ook niet als veilig voedsel, omdat het bij sommige kinderen verschijnselen als braken en diarree heeft gegeven.

Desondanks worden deze bessen veilig gebruikt in de keuken, zonder te overdrijven.

Roze peper in de keuken

Deze worden gebruikt als decoratie voor visgerechten of om smaak toe te voegen aan gerechten, in hun gemalen vorm.

Maar ze kunnen ook worden gebruikt bij de bereiding van bepaalde gerechten waarin ze het hoofdingrediënt zijn. Een van de bekendste gerechten op basis van bessen is zeker de bes, waarvan het hoofdingrediënt dik en romig is en een uitstekende begeleider van vlees- en visgerechten.

Een uitbundiger recept is daarentegen het recept waarbij deze kleine bessen worden gebruikt in de , De bessen worden toegevoegd aan het traditionele deeg om het een sprankelend en vrolijk tintje te geven.

Deze specerij nog nooit geproefd? Koop het dan nu en laat je verleiden door de unieke smaak.

Curiosa

is daarom erg gevoelig voor hoge temperaturen. Hierdoor verdampen de oliën tijdens het koken en verliezen de bessen hun smaak volledig. Het advies is daarom om de bessen alleen toe te voegen als ze gekookt zijn, of in koude gerechten. Als je ze daarentegen in deeg gebruikt, is het aan te raden om ze niet te agressief te koken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.