Dranken

Soda, seltzer en tonic: verschillen en overeenkomsten

146views

Soda, seltzer en tonic

Als ze drie glazen met elk een inhoud voor ons neerzetten, weet ik zeker dat weinig of niemand het verschil zou kunnen zien, behalve misschien de geur. Ze zijn allemaal doorzichtig en hebben veel bubbels. Maar wat onderscheidt de drie drankjes van elkaar? Om dat te begrijpen, moeten we ze eerst afzonderlijk analyseren.

La is eigenlijk een modieuze manier om l te noemen. Ja, je hoort het goed, het is een bruisend water waaraan meer bruis is toegevoegd met Deze elementen maken het ook een beetje hartig. Het werd ontdekt in de jaren 1700 toen chemici experimenteerden door kooldioxide toe te voegen aan klassiek natuurlijk water. Tegenwoordig wordt het verrijkt met de bovengenoemde elementen of andere elementen van vergelijkbare oorsprong, die het een min of meer hartige smaak geven.

In plaats daarvan is het vernoemd naar een Duitse stad genaamd . Hier ontspringt een water dat van nature rijk is aan kooldioxide en daardoor zeer bruisend is. Tegenwoordig wordt dit water verdeeld in gemakkelijk herkenbare flessen. Ze hebben bovenaan een sifon waarin de Co2 wordt samengeperst. Als het natuurlijke water erdoor stroomt, wordt het erg bruisend.

Tot slot verschilt de ‘van de twee hierboven genoemde dranken door zijn klassieke bittere smaak. De samenstelling begint in dit geval net als bij de andere 2 dranken met: natuurlijk water en toegevoegd koolzuurgas. Daarnaast worden smaakstoffen en suiker toegevoegd, maar het element dat het vooral onderscheidt is kinine. Dit geeft het zijn typische smaak, en het heeft ook een karakteristieke .

Verschillen en gebruik

We hebben gezien dat ze bijna dezelfde eigenschappen hebben en daarom is het gebruik hetzelfde. Ze worden toegevoegd aan veel en om sterke dranken te verlengen. In de zomer worden ze vaak gewoon gebruikt om een dorstlessende en ook digestieve drank te maken.

Deze laatste combinatie is erg populair, vooral in bars, als men op zoek is naar een eenvoudig maar sterk smakend drankje. Aan de andere kant is het gebruik in is erg populair, en de aanwezigheid ervan impliceert ook een variatie van de naam zelf. Denk maar aan de zeer beroemde variant die in wezen tonic water met gin is. Of degene die dezelfde gedachtegang volgt. Nei daarentegen is onfeilbaar, juist omdat het van zichzelf al smaak geeft, dus voeg gewoon wat toe om een bitter te creëren.

Concluderend kunnen we dus zeggen dat het 3 zusterdranken zijn, vergelijkbaar in samenstelling maar met kleine verschillen in smaak en samenstelling die ze uniek maken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.