Dranken

Vlierbloesemsiroop: recept en interessante weetjes over het elixer van de lente

109views

Vlierbloesemsiroop

Degenen die in bergachtige gebieden wonen, zullen bekend zijn met vlierbessensiroop. Zoals je je wel kunt voorstellen, wordt deze siroop bereid uit de bloemen van de vlierbessenplant. De vlierbessenplant is wijdverspreid in Italië en is gemakkelijk te vinden in , maar ook op . Hoe herken je de vlierbessenplant en haar bloemen? Tijdens de bloeiperiode zijn de struiken gevuld met . Hun geur is intens en ze zijn niet te verwarren met Ebbio bloemen, die juist giftig kunnen zijn, maar dat hebben we al besproken in deze .

Zodra we de bloemen hebben verkregen (mogelijk uit bosrijke gebieden ver van vervuilende stoffen), kunnen we verder gaan met de bereiding van de siroop. Hiervoor hebben we alleen nodig:

Een eerste punt om in gedachten te houden is dat de bloemen helemaal niet gewassen moeten worden. We kunnen ze hooguit een beetje schudden om ze te ontdoen van insecten. We hoeven alleen de bloemen te herstellen, dus we moeten alle groene delen verwijderen, inclusief de stelen. Vervolgens snijden we de citroenen in plakjes (nadat we ze gewassen hebben) en doen we ze in een glazen pot, zodat er afwisselende lagen citroen-bloemen ontstaan. Dek af met water en zet de afgesloten pot 2 dagen in de koelkast.

Nadat de tijd verstreken is, filteren we alles met een gaasje, waarbij we het goed uitknijpen. De verkregen vloeistof moet samen met de suiker in een pan worden gedaan en 20 minuten op een matig vuur worden gekookt (het moet koken). Nu moeten we de siroop, terwijl hij nog heet is, overgieten in glazen flessen die we in de koelkast bewaren.

Gebruik

Het wordt gebruikt voor de bereiding van verfrissende drankjes in de zomer. Het kan fris worden gemaakt door simpelweg 2 eetlepels siroop, ijsblokjes, muntblaadjes en een paar schijfjes citroen toe te voegen aan bruisend water of frisdrank. Eigenlijk is het ook uitstekend voor. In dit geval moet een eetlepel samen met citroensap worden toegevoegd aan een glas heet water. Zo krijgen we een kruidenthee die het slijm helpt verdunnen.

Je kunt echter ook een geurige kruidenthee maken om samen met vrienden van te genieten, bijvoorbeeld aan de rand van het zwembad. Specifiek kan vlierbloesemsiroop worden gebruikt om de thee te bereiden. Combineer gewoon prosecco (60ml), selz in dezelfde hoeveelheid en vlierbloesemsiroop (30ml). Alles geserveerd in een glas gevuld met ijs en muntblaadjes. Een onmisbare zomercocktail die ons verfrist en bedwelmt met zijn aroma’s. Concluderend kunnen we zeggen dat het een echte bondgenoot is in het zomerseizoen, maar het kan ook een bondgenoot zijn in het winterseizoen. In ieder geval is het een bereiding die het waard is om minstens één keer in je leven te proberen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.