Dranken

4 ideeën voor perfecte kiwismoothies voor de zomer

90views

De kiwi

Warme dagen vereisen een verhoogde inname van mineralen die we verliezen door zweten. Fruit en groenten zijn daarom essentieel voor dit doel. Vandaag gaan we ons in het bijzonder richten op de kiwi, een vrucht met buitengewone eigenschappen die we al hebben geanalyseerd. Bijzonder opmerkelijk is het gehalte aan , wat een uitstekende antioxidant is die ons niet alleen in staat stelt , maar ons ook bestrijdt tegen vrije radicalen, waardoor celveroudering wordt bemoeilijkt.

Als we kiwi’s echter combineren met andere vruchten of groenten die rijk zijn aan vitaminen en mineralen, kunnen we zelfs zien wat dit voor invloed heeft op ons lichaam. Het zijn niet alleen plantaardige producten die een kiwi smoothie beter kunnen maken. Dankzij hen kunnen we zelfs complete tussendoortjes maken die ons energie geven, maar die tegelijkertijd werken op de spieren en ze helpen regenereren. Kortom, met kiwi’s als basis kunnen we veel verschillende smoothies met verschillende eigenschappen maken. Laten we eens kijken naar ten minste vier ideeën waarmee we superlekkere en regenererende smoothies op basis van kiwi kunnen maken.

Smoothies met kiwi’s

Laten we eerst eens kijken naar twee ideeën om uitsluitend met fruit te bereiden.

  1. : we hebben 2 kiwi’s, 1 banaan, 3 schijven ananas en 200 ml kokosmelk nodig. Eenmaal gemengd kunnen we ook ijsblokjes toevoegen om het nog exotischer en verfrissender te maken;
  2. In dit geval laden we de antioxidanten op door de kiwi te combineren met wat bessen, die ook rijk zijn aan vitamine C en andere antioxidanten. We hebben 2 kiwi’s nodig, een handvol frambozen, een handvol bosbessen en een handvol aardbeien. Als vloeistof gebruiken we sinaasappelsap, wat het geheel nog lekkerder maakt.

Deze eerste twee smoothies zijn geweldig voor wie vitamines en mineralen wil bijvullen ter voorbereiding op de zomer. Laten we nu nog twee smoothies bekijken die geweldig zijn voor degenen die energie nodig hebben, misschien na een intensieve training.

Smoothies met groenten en yoghurt

Voor deze smoothies gebruiken we verschillende ingrediënten. Allereerst combineren we groenten, die een waardevolle lading vitaminen bevatten, maar ook rijk zijn aan water. Op deze manier kunnen we ten volle profiteren van alle voedingsstoffen die ook gekoppeld zijn aan het voordeel van een goede hydratatie. Vervolgens richten we ons op een smoothie die perfect is voor sporters.

  1. Voor deze bereiding beginnen we met onze basis van 2 kiwi’s, dan voegen we een handvol spinazie, 1 komkommer, 1 groene appel en 1 glas water toe om alles samen te mengen. Met deze smoothie hebben we de nodige energie om de dag door te komen;
  2. deze smoothie is geschikt voor mensen die sporten en behoefte hebben aan een proteïneboost in combinatie met vitaminen en mineralen. Voor deze smoothie hebben we 2 kiwi’s, 1/2 Griekse yoghurt en een glas plantaardige melk nodig. Indien gewenst kunnen we het zoeten met een eetlepel honing of agavesiroop. We mixen alles één keer, voegen dan een handvol ijs toe en mixen nog een keer.

Probeer de kiwi smoothie in al zijn varianten en ontdek welke jouw favoriet is.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.