Dranken

Hoe ik veganistische, gezonde en lactosevrije havermelk maak in slechts 2 minuten

59views

Havermelk als ontbijt

Meestal eet men Napolitaanse espresso en cornetto, maar er zijn ook mensen die de voorkeur geven aan een lekker kopje en melk. Natuurlijk drinken de meeste Italianen koemelk met lactose, maar als je lactose-intolerant bent of geen dranken van dierlijke oorsprong wilt drinken, kun je plantaardige melk drinken.

Ons recept van vandaag is er een die slechts twee minuten duurt om te maken en je hoeft geen ervaring te hebben in de keuken. Iedereen kan het zonder moeite maken, je hoeft alleen maar de verschillende stappen in het proces te volgen en de benodigde benodigdheden te halen.

Als je dit eenvoudige, lekkere en snelle recept eenmaal hebt ontdekt, weten we zeker dat je nooit meer koemelk als ontbijt zult drinken.

Om deze plantaardige drank als ontbijt of tussendoortje te maken, heb je maar 5 minuten en twee ingrediënten nodig: haver en water. Denk wel aan de inweektijd, die 6 uur bedraagt. Als noodzakelijk hulpmiddel heb je een dompelmixer nodig.

Veganistische en lactosevrije havermelk

Gebruiksaanwijzing

  • Neem de haverkorrels en week ze in 1 liter water op kamertemperatuur. Het weken duurt 6 uur. Mix na deze tijd met een dompelmixer tot een glad en homogeen mengsel. Zeef het. Je havermelk is klaar om te drinken!

  • Met het restje havermout dat overblijft na het zeven van de drank, kun je een ander recept maken, namelijk een omelet. Voeg gewoon een ei, zout en peper toe aan de bloem. Nadat je alles goed hebt gemengd met een handmixer, neem je een pan met antiaanbaklaag en giet je het mengsel erin wanneer deze heet wordt. Na 5 minuten bakken, ongeveer 2 minuten per kant, is je omelet klaar om als ontbijt gegeten te worden. Eet smakelijk!

Tips voor het combineren

Omdat het er één is, kan hij op elk moment van de dag gedronken worden, niet alleen bij het ontbijt om de dag goed te beginnen, misschien met havermout en pure chocoladestukjes, maar ook als middagsnack.

In de zomer raden we aan om het koud te drinken door het rechtstreeks uit de koelkast te halen of er ijsblokjes in te doen en een paar schone, gewassen aardbeien.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.