Dranken

Kersensap: een concentraat van welzijn voor ons organisme

100views

Kersen behoren tot de meest populaire zomervruchten. Sommige vruchten beginnen in deze periode al op de toonbank van de groenteboer te verschijnen en zijn ideaal voor het bereiden van een heerlijk kersensap met veel voordelen.

Kersensap

Voordat we de voordelen van kersensap begrijpen, moeten we terecht begrijpen hoe we het kunnen verkrijgen. We hebben het natuurlijk niet over voorverpakte industriële producten, rijk aan suiker en conserveringsmiddelen. Maar over een product gemaakt van . In tegenstelling tot vruchtvlees zoals appels of peren en dergelijke, hebben kersen eigenlijk weinig om sap van te maken. Om sap te maken is het dus essentieel om op een specifieke manier te werk te gaan.

  • Allereerst hebben we de kersen nodig;
  • Daarna gaan we verder (er zijn speciale machines die dit gemakkelijk kunnen);
  • Op dit punt zijn de vruchten;
  • Voeg toe aan de koude smoothie (500 ml water 250 g kersen);
  • Laat ongeveer 2 uur staan;
  • Na het verstrijken van de tijd het geheel en verkrijgen we het kersensap.

In sommige gevallen geven sommigen er de voorkeur aan om het sap te verfraaien met bijvoorbeeld munt. Als we dat willen, kunnen we dat ook toevoegen, maar vandaag richten we ons specifiek op de voordelen van het consumeren van puur kersensap. Onthoud echter, zoals bij alles, dat de consumptie gematigd en vijftien moet zijn.

Voordelen

Een van de voordelen die verbonden zijn aan dit sap is de . Juist vanwege deze befaamde eigenschappen vond iemand het het beste om een avondcocktail uit te vinden om te drinken voordat je gaat slapen. We hebben het er al over gehad en het is een alcoholvrije cocktail op basis van kersensap. Het welzijn strekt zich echter ook uit tot het onze, sommige onderzoeken zeggen namelijk dat kersen het risico op neurodegeneratieve ziekten kunnen verminderen. Voor het lichaam zijn ze ook een echt wondermiddel, rijk aan antioxidanten ondersteunen ze de spieren van sporters en helpen ze bij het herstel, vooral na intensieve lichamelijke inspanning.

Laten we niet vergeten dat de mooie rode kleur van kersen vooral te danken is aan de aanwezigheid van . Deze zijn erg belangrijk voor het lichaam en dat is precies de reden waarom veel supplementen kersen bevatten. Onder de aanwezige mineralen vinden we in goede hoeveelheden de , een vriend van de bloedsomloop en de spieren. We kunnen dus gerust stellen dat kersen een onmisbare drank zijn gedurende de hele periode dat de vrucht voor ons beschikbaar is. In de zomer op bijzonder warme dagen is het uitstekend om van te genieten met de en wat, waardoor het een echte dorstlessende drank wordt, niet alleen een heilzame.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.