Hoofdgerechten

Paaslasagne: 4 ideeën om op tafel te zetten op paaszondag

340views

Lasagne met lamsragout

De eerste stap is de keuze van de lasagne voor Pasen. Lasagnes die je in de supermarkt koopt, zijn droog en hoeven niet gekookt te worden, in tegenstelling tot zelfgemaakte lasagnes of lasagnes die je vers bij de bakker koopt en die een paar minuten moeten koken in kokend water met zout.

Het eerste recept dat we je willen aanraden voor je paasmenu is lamsvlees. Lamsvlees wordt meestal niet gedurende het jaar gegeten, maar het is traditioneel om het op eerste paasdag te eten. Naast een tweede lamsgerecht (met en doperwten of ) kun je ook een voorgerecht maken met lamsragout.

Het wordt 2 uur gekookt op een laag vuur. Eerst moet het vlees bruin worden in een sauté van fijngehakte wortelen, selderij en ui, dan wordt witte wijn toegevoegd en als laatste de tomatenpuree.

Als de lasagne klaar is, vergeet dan niet de klassieke dressing van geraspte Parmezaanse kaas, béchamel en saus.

Lasagne met lentegroenten

Het tweede creatieve en smakelijke idee voor Pasen is de , of gemaakt met typische seizoensgroenten. Het is een groene lasagne gemaakt met courgettes, asperges en erwten. Vergeet niet om ook ricotta en béchamel te gebruiken en een flinke hoeveelheid geraspte Parmigiano Reggiano of Grana Padano kaas.

Lasagne pasqualina

Heb je ooit Torta Pasqualina gegeten? Het wordt gemaakt met precies dezelfde ingrediënten, dus vergeet niet dat de spinazie eerst gekookt moet worden met zout en goed uitgeknepen en gemengd met koeienricotta kaas, zout, olie en gemalen zwarte peper. Meng alles tot een saus en bereid dan de verschillende lagen lasagne.

Lasagne van courgette

Onder de paaslasagnes is er nog een groene lasagne die smaakt naar lente en lichtheid, namelijk de smakelijke De courgettes moeten niet in rondjes worden gesneden, maar in dunne plakjes, en je kunt ook carasaubrood gebruiken in plaats van vellen om deze smakelijke groene lasagne te bereiden.

Nu hoef je alleen nog maar het voorgerecht voor Pasen te kiezen en je gasten uit te nodigen om thuis te komen lunchen. Eet smakelijk en Vrolijk Pasen!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.