Nagerecht

Pandoro of Panettone: wat hebben Italianen liever?

396views

Pandoro of Panettone: wat is de koning van de kersttafel?

47% van de Italianen geeft de voorkeur aan Pandoro. Als we ook rekening houden met de jonge bevolking en kinderen, scoort Pandoro punten omdat de sultana’s in Panettone het voor veel fijnproevers onwenselijk maken. Er is ook een aanzienlijk verschil tussen Noord- en Zuid-Italië.

In de centraal-noordelijke regio’s is het origineel van , behalve in Veneto waar Pandoro hoogtij viert, en dat is geen toeval want het werd uitgevonden in

Wat heeft de meeste calorieën?

Als je je afvraagt wat beter is om Pandoro of Panettone te eten, antwoordt de voedingsdeskundige zeker het laatste. Een plakje Pandoro bevat ongeveer 280 calorieën, terwijl een plakje Panettone 260 calorieën bevat.

Er moet echter aandacht worden besteed aan het type Panettone dat je kiest om te eten tijdens de feestdagen, meer precies hoe het is gevuld.

De klassieke Panettone, d.w.z. de Panettone gevuld met sultanarozijnen en gekonfijt fruit, bevat minder calorieën dan de Panettone gevuld met pistache, Nutella of custard.

Het advies van de expert is om hoe dan ook een Panettone te kiezen die gemaakt is met eersteklas ingrediënten, zorgvuldig geselecteerd en op de verpakking. De ingrediëntenlijst van de panettone moet kort en eenvoudig zijn: bloem, boter, suiker, eieren, zuurdesem, cacaoboter in het geval van pandoro, gekonfijt fruit of sultana’s. Andere ingrediënten, zoals gehydrogeneerde vetten, zijn niet toegestaan. Andere ingrediënten zoals gehydrogeneerde vetten zoals margarine, emulgatoren of zoetstoffen, om nog maar te zwijgen van toegevoegde suikers zoals glucose en fructose, kunnen beter niet op de ingrediëntenlijst staan.

Als je van gevulde Panettone houdt, raden we je aan een klassieke Panettone te kopen en dan thuis de crème te bereiden, of dat nu pistache- of hazelnootcrème is of de klassieke en tijdloze custard.

De duidelijke verschillen tussen de twee kerstgebakjes

Pandoro heeft een stervorm, terwijl Panettone een ronde vorm heeft. De eerste heeft altijd vanillesmaak, de tweede sultanarozijnen of gekonfijt fruit. De ene is geliefd bij kinderen, de andere bij volwassenen en ouderen. En wat eet jij het liefst deze kerst: Pandoro of Panettone? Gekocht of zelfgemaakt?

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.