Nagerecht

Panettone bedekt met bladgoud en diamanten, eersteklas zuurdesem: de prijs is verbijsterend

414views

De duurste panettone ter wereld

Als je van panettone houdt, de koning van de tafel in , moet je weten dat er een bijzondere panettone bestaat met een duizelingwekkende prijs, maar vooral met super-waardevolle ingrediënten zoals Alles begon een paar jaar geleden toen een rijke Indiase zakenman in Piemonte de opdracht kreeg om een kostbare panettone te maken. De man wilde zijn nichtje verrassen op haar trouwdag.

Het meisje was tijdens haar universitaire studie in Italië smoorverliefd geworden op de Piemontees. Dus creëerde patissier Dario Hartvig een saffraan- en chocoladetaart volledig bedekt met bladgoud en versierd met 23-karaats diamanten. Al snel ging het nieuws de wereld rond en kreeg de banketbakker een andere originele opdracht, die van een Russische miljonair die een panettone met marron glacésmaak wilde, bezaaid met diamanten. De waarde? 80.000 euro. Sindsdien staat hij bekend als de ‘luxe banketbakker’ en zijn kopers betalen er letterlijk voor.

Hoe geef je opdracht voor een panettone bedekt met bladgoud en diamanten?

Als wij ‘gewone stervelingen’ een kostbare panettone willen laten maken bij de ”stuur gewoon een e-mail met een beschrijving van het gewenste product of bel of ga naar de zaak. De panettone heeft een gewicht van en is bezaaid met kristallen (geen diamanten) ter waarde van . De taart wordt gepresenteerd in een transparante plexiglazen vitrine.

Natuurlijk verkoopt de Pasticceria del Borgo in Piemonte ook ‘gewone’ panettonegebakjes, zonder goud, diamanten en stras, maar alleen peer en chocolade, marron glacé, vijgen uit Calabrië, sinaasappel en gember, en 100% Ecuador cru.

De banketbakker maakt 12/13 verschillende soorten panettone en voegt elk jaar een nieuwe smaak toe om het aanbod uit te breiden. Elk kerstseizoen maakt hij 4000 handgemaakte, niet-luxe panettonegebakjes voor ‘gewone’ klanten.

Ondanks de prijzen en vermeldingen in talloze gidsen, geeft Dario Hartivg alleen om de tevredenheid van zijn klanten en de complimenten die hij krijgt van degenen die zijn gebak proeven. Elke klant is even belangrijk voor hem, of hij nu een fabrieksarbeider is of een multimiljonair ondernemer, en de passie die hij in zijn werk legt is altijd hetzelfde.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.