Hoofdgerechten

Pasta van witte raap met geglaceerde champignons en wijnarrangement

81views

De meiraap was voor de komst van de 16e eeuw wijdverspreid in Europa, in de meest nederige keukens. Het is een waterrijke groente. Omdat het weinig vet bevat, is het geschikt voor caloriearme diëten.
Het behoort tot de familie van de brassicaceae, met een grote, vlezige wortel. Veel traditionele regionale recepten worden gemaakt met koolraap. Bijvoorbeeld in salades. Gekookt wordt het in verschillende versies gebruikt. De knapperige en lichtzoete pulp van de wortel is goedkoop en voedzaam. Om van zijn eigenschappen te profiteren, moet hij worden gestoomd, gebakken of gekookt in een pan.

Recept voor witte raap pasta met geglaceerde champignons

Ingrediënten

Neem de maïs en verwijder de buitenste bladeren, borstel het dan onder water. Verwijder de kern en .

Schil de groenten, snijd ze in repen of kwarten, afhankelijk van hun grootte. Was, droog en .

Bereid de saus door hem in een steelpan te laten sudderen. Voeg een beetje water toe als het te dik is en laat de saus minder dan 10 minuten koken.

Kook normaal en laat samen verder koken.

Terwijl de pasta kookt, bak je de champignons 5 minuten in olie. Hierdoor glaceren de champignons in de rijstmout. Breng op smaak met zout en peper.

Giet de bavette af met de raapjes zonder ze helemaal uit te laten lekken. Meng ze met de saus en serveer.

Wijnparen

Bij dit gerecht, dat een licht kruidige nasmaak heeft door de aanwezigheid van de witte koolraap, maar zoetig is door de geglaceerde champignons, is de keuze van de bijpassende wijn niet eenvoudig. Hier geldt meer dan ooit: persoonlijke smaak.

Persoonlijk doe ik het goed met een , een Piemontese witte wijn, zoetig fruitig en bloemig, maar middelzwaar. Mijn andere keuze is zeker de , dus intenser en voller dan de .

Opslaan

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.