Snacks

Pesto alla Genovese, niet kopen: thuis bereiden met deze eenvoudige ingrediënten

95views

Een traditionele Italiaanse specerij, vooral uit Ligurië, waarmee we heerlijke pastagerechten kunnen bereiden, waar we over de hele wereld jaloers op zijn.

Soms, om niet te zeggen altijd, zijn we gewend om te kopen: als het ‘beter’ is, om het zo maar te zeggen, vertrouwen we op ambachtelijke oplossingen, misschien duurder maar die de traditie veel beter volgen dan industriële producten.

Het is niet moeilijk, hoewel het een ‘heilig’ recept is, heb je alleen eenvoudige en makkelijk te vinden ingrediënten nodig. De bereiding moet natuurlijk een nauwkeurig ritueel volgen, maar met dit recept zul je ontdekken dat pesto alla genovese geen geheimen meer voor je heeft.

Hoe pesto genovese thuis bereiden: het originele recept

Pastaschotel met pesto alla genovese – Wineandfoodtour.it

Zoals gezegd zijn de stappen voor het bereiden van een uitstekende Genuese pesto heel eenvoudig:

  • Basilicum blaadjes
  • Knoflook
  • Pijnboompitten
  • Extra vierge olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Pecorino
  • Zout

Vervolgens hoef je alleen nog maar de overige ingrediënten als smaakmaker toe te voegen. Het eindresultaat moet een , zijn waarbij het doel de koude samensmelting is van alle voedingsmiddelen die op geen enkele manier gekookt hoeven te worden: op deze manier, geeft ons het parfum en de geur die pesto alla genovese onderscheiden.

Basilicumblaadjes Genuese pesto – Wineandfoodtour.it

Een banale vraag misschien, maar het antwoord is niet zo banaal. Volgens de traditie wordt pesto alla genovese geserveerd met klassieke trofie.

In werkelijkheid zijn er in de loop der jaren steeds meer ‘concessies’ gedaan op dit gebied, en dus groen licht voor oplossingen zoals . Het belangrijkste is over het algemeen dat de pasta ruw is, zodat hij het mengsel beter kan vasthouden.

We mogen ook niet vergeten dat pesto nu voor verschillende doeleinden wordt gebruikt. Bijvoorbeeld om uitstekend te bereiden als voorgerecht of om op een originele manier een of meerdere gastronomische gerechten te kruiden waaraan men een zeker doeltreffend traditioneel tintje wil geven.

Genuaans potje pesto – Wineandfoodtour.it

Het zijn echter de Genuezen zelf die ons adviseren: bereid trofie met pesto en voeg dankzij deze truc een nog kleurrijker en smakelijker voorgerecht toe: probeer het om te geloven.

Tot slot, om af te sluiten, kun je het het beste maximaal drie dagen in een potje in de koelkast laten staan: je kunt het invriezen voor het geval je te veel hebt gemaakt en het niet wilt weggooien. Omdat het immers een echt product is zonder conserveringsmiddelen, is het goed om niets te verspillen, maar ook om niet te vergeten het goed te bewaren en het dan te consumeren als je er echt zin in hebt.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.