Hoofdgerechten

Sicilië Pasta a frocia (frittata)

157views

Pasta a fròcia (een frittata) is een van de lekkerste en tegelijkertijd makkelijkste gerechten om te maken. Het is een pasta die oorspronkelijk uit recyclage komt, maar nu een gerecht van alle markten thuis is. Tegenwoordig vind je het op banketten die de Siciliaanse traditie willen overnemen, en ik kan je verzekeren dat het de meest succesvolle pasta is, want volwassenen en kinderen vinden het altijd lekker! Mijn moeder maakte het bijna elke avond voor ons en we bleven maar eten, zonder ooit moe te worden. Probeer het en je zult er geen spijt van krijgen!
[adrotate banner=”17″]

Pasta a fròcia

500 g capellini (ik heb glutenvrije gebruikt)
3 dl kant-en-klare tomatensaus
4 eieren (minstens) code 0 of 1 (d.w.z. biologisch of scharreleieren)
geraspte pecorino kaas
paneermeel (maar die heb ik er niet in gedaan)
evo-olie
zout

Kook de spaghettini in ruim water met zout (de glutenvrije hoeven maar 3 minuten). Giet ze beetgaar af en breng op smaak met de saus en geraspte pecorino (of parmezaanse) kaas. Klop de eieren los met zout en nog een handvol pecorino en meng met de pasta.
Verhit een beetje olie in een koekenpan met antiaanbaklaag; bestrooi de bodem van de pan met wat paneermeel en giet de pasta erop. Maak het oppervlak vlak met een houten lepel en bak de ene kant bruin, draai de omelet om en bak de andere kant bruin als er een korstje ontstaat.
[adrotate banner=”17″]

– pasta en paneermeel moeten strikt glutenvrij zijn als je voor coeliakie kookt;
– Ik heb enkele porties gemaakt en heb 1 ei gebruikt voor elke 100 g pasta, en ik verzeker je dat, hoewel 100 g pasta genoeg lijkt, je je omelet zult opeten en meer wilt;
– Ik heb het paneermeel niet toegevoegd, maar dat deed niets af aan de smakelijkheid;
– deze omeletpasta is ideaal voor glutenvrije pasta omdat je het niet merkt als hij breekt;
– omdat het een pasta is die is gemaakt als recycle, is de hoeveelheid saus variabel, maar wat het ook is, het komt goed.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.