Snacks

Sinds ik Ascoli-olijven op deze manier maak, zijn ze niet alleen lichter, maar zelfs vegetariërs eten ze: ik voeg geen vlees meer toe

173views

Ascoli-olijven ja, maar voor iedereen: als ik ze zo bereid, kunnen zelfs mijn vegetarische vrienden de verleiding niet weerstaan

De populaire traditie kan niet worden aangeraakt, maar je kunt er opnieuw naar kijken om het voor iedereen eetbaar te maken. Dit geldt ook voor Ascoli-olijven, die meestal een vulling bevatten met rundergehakt, varkensvlees en kip samen met eieren, nootmuskaat, zout en peper.

Met vegetarische Ascoli-olijven is dit niet mogelijk en daarom doen wij het anders.

Ascoli olijven zonder vlees, de vulling komt van het platteland

Waar vullen we Ascoli-olijven mee zonder vlees te gebruiken? Mijn idee is om gekookte aardappelen en spinazie te mengen, plus geraspte Parmezaanse kaas en eieren. Maar je kunt ook snijbiet, witlof of andere kruiden gebruiken. Hier leest u hoe u het moet doen.

Ingrediënten:
550 g groene olijven
300 gram aardappelen
150 g spinazie
4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
3 middelgrote eieren
2 eetlepels extra vergine olijfolie
1 nootmuskaat
paneermeel naar smaak
zout naar smaak
1 liter maïsolie

Stap voor stap bereiding van olijven

We wassen en schillen de aardappelen en koken ze vervolgens in een pan met licht gezouten heet water. Na 25 minuten zetten we het vuur uit, laten ze uitlekken, passeren ze door een aardappelstamper en gieten ze in een kom.
Kook in een andere pan de spinazie ongeveer 15 minuten. Voor meer gemak kunnen ze vers of diepvries zijn en zo kunnen wij deze vegetarische olijven het hele jaar door zonder problemen bereiden. Als ze klaar zijn laten we ze uitlekken en hakken ze snel fijn met een mes of de mezzaluna.
We wachten tot de spinazie warm is en voegen deze dan toe aan de kom met de aardappelen. Daarna gieten we een twintigtal groene olijven in de kom van een mixer nadat we ze hebben ontpit, een royale rasp van nootmuskaat, een snufje zout en een paar pepers.
We vullen aan met een scheutje extra vierge olijfolie en mixen tot we een homogeen mengsel verkrijgen. Op dat moment voegen we het toe aan de aardappelen en spinazie, we voegen ook een heel ei toe en mengen goed.

De overige groene olijven nemen we en met de punt van een souvenirmesje maken we een spiraalvormige snede om de pit te verwijderen en ze compact te houden. Vervolgens vullen we ze één voor één met een beetje mengsel, zonder te overdrijven want we moeten ze ook nog afsluiten.

Als ze allemaal klaar zijn, halen we ze door de andere twee losgeklopte eieren en vervolgens door het paneermeel. Om er zeker van te zijn dat het paneren behouden blijft, herhalen we deze handeling twee keer.
We verwarmen de zaadolie in een grote pan en brengen deze op een temperatuur van 170°. Laten we onze vegetarische Ascoli-olijven bakken en ze een paar keer omdraaien. Als ze goudbruin zijn, tillen we ze op met een schuimspaan en laten ze uitlekken op een bakplaat bedekt met absorberend keukenpapier of stropapier voor gefrituurd voedsel.
Je hoeft ze niet te zouten, ze zijn al lekker. We eten ze warm en als er nog restjes over zijn, kunnen we ze een paar minuten in de magnetron opwarmen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.