Nagerecht

Slaghoning: wat het is en hoe je het krijgt

427views

Geklopte honing: wat het is

We kennen allemaal de , hoewel we waarschijnlijk niet alle vormen en smaken kennen. Veruit de populairste en bekendste is de , die je gemakkelijk in de supermarkt vindt. Er zijn echter ook honingsoorten, d.w.z. die van slechts één soort bloem zijn gemaakt. Dit heeft duidelijk invloed op de smaak, en in feite worden deze honingsoorten vaak voor verschillende doeleinden gebruikt. Vandaag richten we ons echter op een andere bereiding die even eenvoudig als bijzonder is, namelijk de. Wat is het? De naam laat geen ruimte voor veel twijfels of interpretaties, het is echt opgeklopte honing, net zoals men doet met room of stijf eiwit. de honing verandert geleidelijk van consistentie en wordt en.

Er is geen limiet aan de soort honing die gebruikt kan worden met één uitzondering, namelijk de consistentie. Voor deze bereiding is het nodig om, of zelfs maar 1 soort te gebruiken, maar deze moeten, om de juiste consistentie te garanderen. De eerste honingsoort moet millefiori of monoflora zijn, dat maakt niet uit. De tweede soort, aan de andere kant, moet zijn, wat is het? Waarschijnlijk is iemand niet bekend met dit type honing, of erger nog, als de honing in de kast deze consistentie heeft bereikt, heb je het weggegooid. Eigenlijk is dat niet zo.

De kristallisatie is het gevolg van het feit dat te veel honing geen andere mogelijkheid heeft dan te kristalliseren. Dit maakt de honing echter niet minder goed, integendeel, hij heeft gewoon een stevigere consistentie en is uitstekend geschikt voor de hedendaagse bereiding.

Gebruik in de keuken

Zoals we al hebben gezegd, geeft de combinatie van deze ingrediënten, eenmaal opgeklopt (minstens 5 minuten met een elektrische garde of dompelmixer), een . Het verrassende is dat eenmaal opgeklopt, de honing . Dan kunnen we het maximaal een week bewaren in een (temperatuur niet hoger dan 14 graden). De vraag rijst echter: hoe is deze honingcrème te gebruiken?

In de keuken zijn er heel veel toepassingen. Ze variëren van eenvoudig: op fruit, ijs, pannenkoeken, taarten en desserts in het algemeen. Maar het kan ook worden gebruikt om te zoeten, om meer te geven of als basis voor de creatie van. In feite heb je alleen maar citroen, sinaasappel, kaneel, enz. nodig om een opgeklopte honing met een smaakje te maken, ideaal om op brood of toast te smeren. Om in plaats daarvan een lepeldessert te maken, kunnen we aan deze heerlijke crème wat .

Concluderend kunnen we zeggen dat geslagen honing een echte openbaring is in de keuken en de smaak nog meer.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.