Hoofdgerechten

Struisvogelfilet, een recept om het op zijn best te bereiden

159views

Ben je op zoek naar een recept voor ? Je zou het lekkers van . Om het te bereiden heb je 720 gram struisvogelfilet nodig, een teentje knoflook, een paar glazen room, 40 gram boter, 8 sneetjes zacht brood, een paar verse eekhoorntjesbrood, een eetlepel worcestersaus, twee of drie basilicumblaadjes, 4 eetlepels olie, een theelepel paneermeel en een takje rozemarijn.

Hoe struisvogelfilet bereiden Conte Rosso stijl

Maak de eekhoorntjesbrood schoon met een borsteltje om de aarde te verwijderen en veeg het oppervlak af met vochtig keukenpapier. Snijd ze vervolgens in dunne plakjes en doe ze in een kom samen met het fijngehakte knoflookteentje, het broodkruim, de basilicumblaadjes (die van tevoren gewassen en fijngehakt zijn) en wat rozemarijnnaaldjes. Na goed mengen kun je het opzij zetten om aan het vlees te wijden.

Tips voor het bereiden van het vlees

De struisvogelfilet moet worden doorgesneden, waarbij in elke plak een insnijding moet worden gemaakt, die vervolgens moet worden gevuld met het paddenstoelenmengsel. Het vlees moet in zichzelf worden gesloten met een tandenstoker en vervolgens met bloem bestreken worden; vervolgens moet elk plakje bruin worden in een koekenpan, niet voordat de olie is verhit, gedurende in totaal 10 minuten (5 per kant). Verwijder na deze tijd de olie en voeg de andere ingrediënten toe: boter, room, worcestersaus. Indien gewenst kunt u het zout en . Laat de plakken op een laag vuur staan tot de saus de juiste romigheid heeft bereikt.

Hoe Struisvogelfilet Koken

Als het vlees klaar is, hoef je het alleen nog maar te serveren met geroosterde sneetjes zacht brood bedekt met saus.

Welke wijnen bij struisvogelvlees

Bij struisvogelvlees, en in het bijzonder bij de op deze manier bereide filet, raden we de en Rosso di Montalcino Doc aan, twee droge en nog steeds middellange rode wijnen. Het is in ieder geval de moeite waard om andere wijnen te proberen, zoals Collina Torinese Barbera Doc, Vittoria Doc Calabrese, Vicenza Cabernet Sauvignon Doc, droge Freisa di Chieri Doc en Colli Euganei Raboso Doc.

De voedingseigenschappen van struisvogelvlees

Voor de en voedingseigenschappen zijn twee factoren om goed te overwegen als je een aankoop overweegt. (uiteraard rauw en ongekruid) leveren 92 calorieën, met 21 gram eiwit, 76 gram water en 7,5 milligram vitamine C. Er zijn op dit moment geen interacties met medicijnen bekend, wat betekent dat het niemand wordt afgeraden om struisvogelvlees te eten.

Een zeldzaam product

Het uiterlijk van struisvogelvlees kan worden vergeleken met dat van rundvleesfilet, hoewel de smaak meer is, voornamelijk door de zoete nasmaak. Hoewel het zeldzaam is, is het de moeite waard om te proberen dit product te vinden, dat een zeer hoge hoeveelheid eiwitten en interessante voedingseigenschappen biedt. Het is een duur vlees en kan ook worden gegeten door mensen met vaatziekten, omdat het een laag cholesterolgehalte heeft. Tot slot levert struisvogel een uitstekende voorraad omega-3 essentiële vetzuren.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.