Hoofdgerechten

Tarwe Spier in Kruidenkorst

147views

Tarwe in een korst is een idee voor een zeer schilderachtige tweede gang, perfect voor een indrukwekkend diner. Hoewel het heel eenvoudig te bereiden is, is het een belangrijk en smakelijk gerecht, rijk aan smaken en aroma’s. Het is de vegetarische versie van veel klassieke vleesgerechten, maar deze is wreedheidsvrij, 100% veggie en vooral erg lekker!

De versie die ik hier presenteer is heel eenvoudig en combineert de intense smaak van olijven met de zoetheid van sjalotten, alles gebonden door witte wijn. Je kunt een andere achtergrond bereiden, bijvoorbeeld met champignons blijft het erg lekker. Ik heb een tarwe worst gebruikt, die zich heel goed leent voor dit recept.

Beeldrechten en copyright behoren toe aan Berry’s recepten

 • 1 Tarwe Spier worst
 • 1 rol veganistisch bladerdeeg
 • 2 rode tropea uien
 • groene en zwarte olijven naar smaak
 • 1/2 glas witte wijn
 • rozemarijn, salie, laurier en marjolein naar smaak
 • zout en olie

 1. Snijd de tropea ui en de olijven fijn en fruit aan in een pan met een eetlepel olie en de rozemarijn, salie 2 laurierblaadjes en een klein plukje marjolein.
 2. Roer de witte wijn erdoor en laat deze verdampen tot hij niet erg vloeibaar meer is.
 3. Rol het bladerdeeg uit, bedek het met de sjalotten- en olijvenbodem, verwijder de kruiden, die zijn alleen nodig om de bereide sauté een sterkere smaak te geven.
 4. Leg de tarwespier in het midden van het bladerdeeg en rol het op, sluit de uiteinden goed.
 5. Prik het bladerdeeg diep in (je moet ook de worst doorprikken) met een satéprikker.
 6. Bestrijk het oppervlak met olie en bak ongeveer 25-30 minuten op 180°.
 7. De tarwespierenkorst is klaar als het oppervlak goudbruin is.
 8. Eet smakelijk!

Serveer het spiervlees met korstjes warm of lauwwarm, vergezeld van een lichte salade!

Geïnspireerd en aangepast op Berry’s recepten

Aanbevolen combinaties voor gekruide spieringtarwe

: dit gerecht gaat goed samen met , , vooral met wijnen geproduceerd in . Het gaat ook goed samen met een wijn . Een uitstekende Barolo docg uit Piemonte is prima, maar ook Cirò Classico Rosso Doc uit Calabrië uitstekend om zowel op kamertemperatuur te serveren of een uur in de koelkast te laten staan voor het serveren.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.