Hoofdgerechten

Tonijncroissant met ei: Frans ontbijtrecept

443views

Niet alleen onweerstaanbaar als ontbijt: een tonijncroissant met ei smaakt heerlijk in de ochtend, tijdens de lunch en ’s avonds. Ik ben vooral dol op de knapperige, boterachtige croissant. Toen ik in München woonde, zat er een Franse bakker om de hoek, Claude & Julien. Alle ingrediënten voor brood, croissants, gebak en chocolade kwamen uit Frankrijk en werden met passie gemaakt. En het maakte niet uit op welk moment van de dag het was, de inwoners van München stonden altijd geduldig in de rij om stokbroden, croissants, cakes of chocolaatjes te kopen. En dat is vandaag de dag nog steeds zo.

Ik mis hun croissants nog steeds. Ik heb ze niet één keer verticaal doormidden gesneden – nee, ik ben niet gek. Maar de aanblik van de afzonderlijke lagen deeg, zoals ik ze altijd noemde, was sensationeel. Door de gelijkmatige, boterachtige lagen en de unieke smaak van verse boter kregen de bakkers een enorme aanhang – tot ver buiten de wijk Haidhausen. En stel je nu zo’n croissant voor die je verandert in een tonijncroissant met ei. Heerlijk!

Natuurlijk kunnen croissants niet alleen gewoon geserveerd worden, maar ook als hartig tussendoortje. Bijvoorbeeld met fijngesneden ham, hartige Gruyère of als tonijncroissant met ei. Croissants zijn gewoon de belichaming van de Franse manier van leven. Zo klein en toch zo fijn en verfijnd. Verse croissants zijn niet alleen een must voor een “petit café” – ze maken je gewoon gelukkig. Ik heb nog een paar suggesties:


Tonijncroissant met ei: Ik trakteer mezelf hierop

Beschrijving

Leven als God in Frankrijk: Tonijncroissant met ei.

Ingrediënten
Bereiding

  1. Laat de tonijn uitlekken in een zeef. Sorteer de rucola, snijd de harde uiteinden eraf, was ze en schud ze droog. Snijd het ei in plakjes.

  2. Snijd de croissant kruislings doormidden en besmeer beide kanten met de gezouten boter. Beleg vervolgens met rucola, tonijn, ei en komkommerplakjes. Breng op smaak met zout en peper. Heerlijk!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.