Nagerecht

Vochtige chocoladetaart die smelt in de mond

332views

Hoe maak je een vochtige chocoladetaart

Er zijn een paar eenvoudige ingrediënten nodig om deze cake te maken: Je hoeft geen gebaksexpert te zijn om hem te maken, iedereen kan hem maken. Klaar in een paar minuten, het is een echte traktatie! Hij is zacht en vochtig, niet droog in de mond, maar wel makkelijk te eten en je kunt er op elk moment van de dag van genieten, of het nu bij het ontbijt is, als middagsnack of als nagerecht na het eten als je een beetje trek hebt.

Hap na hap, het zal ieders smaakpapillen veroveren! Als je dit heerlijke recept eenmaal hebt ontdekt, weten we zeker dat je het minstens een keer per week zult maken. Probeer het om te geloven!

Vochtige chocoladetaart

Ingrediënten

  • 900 ml melk
  • 100 g suiker
  • 70 g maïszetmeel
  • 100 g chocolade

Instructies

  • Neem een steelpan en giet de melk erin. Voeg de maïzena toe en roer goed terwijl het pruttelt. Voeg de chocoladeschilfers toe en roer opnieuw. Voeg ook de suiker toe en roer.

  • Giet in een donutvorm. Bakken hoeft niet, laat de taart gewoon een uurtje rusten in de koelkast.

  • Als je de nodige tijd hebt gewacht, bestrooi je hem met poedersuiker en snijd je hem in plakken en serveer je hem aan je gasten.

Wijnarrangementen en variaties

Een bel of limoncello zou goed passen bij dit hartige gerecht. Als je liever wijn drinkt, kun je kiezen voor een zoete dessertwijn zoals Passito di Pantelleria, Moscato d’Asti, Vin Santo, Marsala, Malvasia, Recioto of zelfs een zoete mousserende wijn. Als je van dit dessert geniet als ontbijt, kun je het ook combineren met een lekkere Napolitaanse espressokoffie of cappuccino.

Als je het recept wilt verrijken, kun je gehakte hazelnoten of pinda’s of pistachenoten toevoegen als topping. Je kunt deze verrukkelijke taart ook maken door koffie toe te voegen om het deeg op smaak te brengen.

Als je gasten hebt voor het diner, kun je ook proberen deze chocoladetaart in een portie te maken, afhankelijk van het aantal eters. Omdat het een heel eenvoudige cake is zonder speciale smaakstoffen, is hij ook heel geschikt voor kinderen of voor een verjaardagsfeestje.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.