Nagerecht

Waar je de beste pangocciolo in Rome kunt proeven

438views

Pangoccioli in alle soorten en smaken

Het bevindt zich in het noordelijke deel van de stad, in de wijk Viale delle Provincie, hoek 84-86-88-90 en Via Padova, 79-81-83. Het is dagelijks geopend van 11:45 tot 01:00 (in het weekend sluit het om 02:00). Zoals ze ook op sociale kanalen waarschuwen, zijn hun lekkernijen zeer verslavend. Hier is het makkelijk om je te laten gaan en vooral om meerdere keren per week terug te komen voor een ‘lading’.

De parel aan de kroon is het zachte, gouden broodje gevuld met fijne chocoladeschilfers. Ideaal als ontbijt bij een lekkere espressokoffie of cappuccino, maar deze brioche is ook heerlijk als middagsnack bij de thee of als avondsnack als je trek hebt.

Smaken, vullingen en variaties

In een kun je allerlei soorten vullingen vinden. Voor puristen die van de klassieke smaak houden, is er de traditionele zachte met pure chocoladeschilfers (€2,20). Voor degenen die graag experimenteren zijn er talloze smaakvariaties. Allereerst kun je kiezen uit twee crèmes naar keuze (€3,00) of gevuld met één crème naar keuze uit Nutella, Pistache, Witte Chocolade, Melkchocolade en vele andere.

Als je een echte zoetekauw bent, kun je speciale pangoccioli smaken bestellen zoals , , deze kosten €4,50, terwijl als je ze bigusto kiest ze €5 kosten.

Mega Gevulde Pangoccioli

Als je thuis een feestje wilt organiseren of een speciale gelegenheid te vieren hebt, raden we de eenvoudige (35€), gevulde met een crème (40€) of de bigusto met 2 crèmes als vulling (45€) aan. Deze zachte taart ziet eruit als een gigantische brioche en is ideaal om te delen tussen 10 personen.

Als je daarentegen zin hebt in hartig, moet je weten dat pizzette di worden gemaakt met hetzelfde deeg als pangoccioli en je kunt ze vinden in rood, Margherita of met eekhoorntjesbrood.

Deze plek heeft goede recensies en is erg actief op social media als je foto’s wilt zien van de verschillende smaken of filmpjes over de bereiding van het product. De website van het restaurant is ook handig om te bezoeken, goed georganiseerd en vol met nuttige informatie. Je kunt naar de zaak gaan om de pangoccioli te proeven of ze online bestellen met thuisbezorging in Rome.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.