Hoofdgerechten

Welk stuk vlees moet je gebruiken om te koken? Kleine tips en nuttig advies

430views

Hoe gekookt vlees te bereiden

Volgens de traditie wordt het volgende gebruikt om runderstoofvlees te maken: runderschouder, runderdijspier en runderslachtafval. Zoals je kunt zien, zijn dit verschillende delen van het rundvlees. De eerste stap is om vers vlees te kopen bij de (ga niet naar de vleesbalie in de hypermarkt). Het duurt slechts 12 minuten om dit recept klaar te maken, maar de bereidingstijd duurt goed

Als je het rundvlees laat rusten in koud water voordat je het kookt, wordt het vlees maar de smaak zal goddelijk zijn. Als je daarentegen de voorkeur geeft aan vlees dat makkelijker te kauwen is, dan raden we aan om het rundvlees direct in het kokende water te leggen om te koken.

Van het grootste belang is de keuze van de smaakstoffen:

Piemontese Bollito misto

Terwijl de huidige keuken 3 verschillende soorten vlees gebruikt om bollito te maken, worden in het originele Piemontese recept voor bollito misto 7 verschillende soorten vlees gebruikt:

  • de tong
  • het kleine hoofd met de snuit
  • de staart
  • de poot
  • de kip
  • de worst
  • het broodje

Als je het traditionele recept wilt volgen, moet dit gerecht met zijn lange en complexe bereiding vergezeld gaan van 5 bijgerechten: spinazie, , aardappelen, uien en een kopje bouillon. Het getal 7 komt ook terug in de keuze van de sauzen: rustieke groene saus – bekend als bagnèt vert – , rode saus, rijke groene saus, mosterd, cugnà, honing en mierikswortelsaus.

Er wordt gezegd dat dit gerecht de favoriet was van koning Victor Emmanuel II.

Volgens het traditionele Piemontese recept moeten de 7 stukken vlees de avond van tevoren worden klaargemaakt. De 7 stukken vlees kunnen niet allemaal tegelijk gekookt worden, zoals in het recept van vandaag, maar in verschillende potten. Het recept voor bollito piemontese van vandaag is gereduceerd tot het gebruik van slechts 3 verschillende stukken vlees die samen in dezelfde pan 4 uur op laag vuur worden gekookt, om de tijd te verkorten. Neem aan het eind een schuimspaan om het vlees van het vet te scheiden en zeef de bouillon. Dit gerecht moet gloeiend heet worden geserveerd op koude winteravonden.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.