Nagerecht

Zelfgemaakt ijs zonder suiker en slagroom, niet iedereen kent dit recept

431views

Als je met je eigen handen een lekker zelfgemaakt ijsje wilt maken, dan moet je eens kijken naar het recept in de volgende regels.

IJs: een oud en modern dessert

IJs, in de vorm van een hoorntje of een bekertje, is zeker een populair dessert over de hele wereld en wordt over het algemeen gegeten als de dagen warmer beginnen te worden.

Tegenwoordig zijn er echter zo veel varianten van het bovengenoemde, en als we naar het café gaan of daar zijn, worden we zeker verwend met keuze.

Hoe het ook zij, hoewel het altijd actueel is, lijkt het, net als ander voedsel, een lange geschiedenis achter zich te hebben.

In dit opzicht hebben historici moeite om een precieze geboortedatum te geven, maar aan de andere kant zijn er wel degelijk verschillende legendes over.

Er zijn echter enkele geloofwaardigere getuigenissen die ons laten weten dat iets dergelijks al bestond in de tijd van de. In het eerste geval lijkt het erop dat mensen zoetigheden aten die gemaakt waren van fruit, honing en gekoeld werden met hoopjes sneeuw.

In het tweede geval werden in het Athene van 500 v.Chr. drankjes gemaakt met honing, citroensap en ijs.

Afgezien van deze interessante informatie is het nu tijd om je kennis te laten maken met iets wat je misschien wel lekker vindt.

Zelfgemaakt ijs

Zelfgemaakt ijs

Trefwoord Zelfgemaakt ijs
Bereiding 3 uren 10 notulen

Ingrediënten

  • 6 bananen
  • 10 aardbeien
  • cacaopoeder
  • honing

Instructies

  • Snijd eerst 6 bananen in plakjes en leg ze dan 2 uur in de vriezer.

  • Verdeel de bananen nu in drie gelijke delen en doe ze samen met 10 doormidden gesneden aardbeien en een eetlepel honing in de blender. Maal.

  • Mix nu alleen de andere helft van de bananen met een eetlepel honing en dan het derde deel bananen, twee eetlepels cacaopoeder en een eetlepel honing.

  • Doe deze mengsels in een ovenschaal, zoals op de foto. Laat 1 uur in de vriezer staan.

  • Het zelfgemaakte ijs is nu klaar om van te genieten.

Drankje bij zelfgemaakt ijs

Het makkelijke recept dat we je zojuist hebben gegeven is zeker een verfrissend tussendoortje voor het hele gezin.

Als je echter echt niets wilt missen, doe er dan een passend drankje bij, zoals een glas .

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.