Nagerecht

Zelfgemaakte pudding: het heerlijke recept voor een dessert waar iedereen dol op is

312views

Zachte desserts die je met een lepel kunt eten, zoals pudding, zijn een genot voor de smaakpapillen van velen.

Zachte zoetigheden en desserts per lepel

Door hun textuur zijn ze een populaire keuze voor desserts, vooral na een zware maaltijd. Deze zachte desserts zijn echter niet alleen

Puddings worden over het algemeen bereid met bijvoorbeeld vanille. De combinatie van deze ingrediënten zorgt voor een bron van koolhydraten, eiwitten en vetten. Daarnaast worden puddingen vaak verrijkt met, afhankelijk van het merk.

Deze zachte desserts kunnen een uitstekende keuze zijn voor mensen die een evenwichtig dieet proberen te volgen. Het gehalte aan verzadigde vetten in pudding is relatief laag en rijk aan boter en suiker. Bovendien kan de hoeveelheid suiker in zelfgemaakte pudding gemakkelijk worden verminderd volgens persoonlijke voorkeur.

De bereiding is vaak heel eenvoudig, waardoor zelfs minder ervaren mensen hun hand in de keuken kunnen steken en een heerlijk dessert kunnen maken.

Ze zijn ook perfect voor feestelijke gelegenheden zoals kinderverjaardagen. Een chocoladepudding of aardbeienmousse kan ook een geweldig idee zijn voor formelere gelegenheden, zoals een romantisch diner voor twee.

De meeste puddingmixen zijn in de handel verkrijgbaar en vereisen alleen de toevoeging van melk of heet water. Je kunt het ook zelf maken. De bereiding vereist echter wel wat geduld en een minimum aan culinaire vaardigheden.

Zelfgemaakte pudding

Pudding is ook een uitstekende keuze voor kinderfeestjes en verjaardagen. Door hun romige textuur zijn ze licht verteerbaar en leuk voor kinderen van alle leeftijden. Bovendien kunnen puddingen worden versierd met vers fruit of gegarneerd met slagroom voor

Niet te vergeten dat de aanwezigheid van ingrediënten zoals (in het geval van het gebruik van de laatste) ons lichaam, en dat van onze kinderen, een bepaald deel van de voedingsstoffen kan geven, zoals

Dus probeer de volgende keer dat je er zin in hebt een zelfgemaakte pudding te maken zoals die in het recept van vandaag.

Zelfgemaakte pudding

Trefwoord Zelfgemaakte pudding

Ingrediënten

 • 240 ml heet water
 • 320 gr suiker
 • 600 ml volle melk
 • 2 blikken gecondenseerde melk
 • 2 dozen room
 • 200 gr melkpoeder
 • 200 zakjes niet-gearomatiseerde gelatine

Gebruiksaanwijzing

 • We beginnen met het verwarmen van de suiker op de pan met antiaanbaklaag om te karamelliseren, dan goed roeren met een zachte spatel, steeds roerend tot het donker wordt, en dan het water toevoegen.

 • We blijven roeren tot we de gewenste consistentie hebben bereikt.

 • Laat afkoelen tot kamertemperatuur en plaats in een verstuiver zodat de vloeistof gemakkelijk in de plastic bekers kan worden gegoten die als mal zullen dienen.

 • Laten we verder gaan met de bereiding van de pudding, waarvoor we de zakjes niet-gearomatiseerde gelatine in een kom doen en goed roerend laten oplossen.

 • In de blender gieten we de 600 ml melk, room en gecondenseerde melk en melkpoeder, voegen een beetje gekarameliseerde suiker toe en laten de machine draaien en tegen het einde voegen we de gelatine toe.

 • Tot slot vullen we de kleine glaasjes waar we de gekarameliseerde suiker al in hebben gegoten, laten het op kamertemperatuur rusten en draaien het uiteindelijk uit op een klein bordje om te serveren.

Uiteindelijk kunnen how-to puddingen een heerlijke en gezonde keuze zijn voor desserts. Ze zijn gemakkelijk te bereiden, kunnen worden aangepast aan persoonlijke voorkeur en zijn geschikt voor

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.