Nagerecht

2 eieren en koffie: in slechts 10 minuten maak je een geweldige cake zonder bloem

170views

Er zijn veel heerlijke opties voor degenen die om gezondheidsredenen geen bloem willen gebruiken bij het koken. Zoals de kokoskoekjes en de chocoladepudding zonder bloem. Deze taarten zijn perfect om het verlangen naar zoetigheid te bevredigen zonder ons te verzwaren met De tendens om taarten zonder bloem te maken komt voort uit het feit dat bloem, vooral geraffineerde bloem, vaak wordt vermeden om gezondheidsredenen.

Waarom geraffineerde bloem vermijden

Het gebruik van geraffineerde meelsoorten is wijdverbreid. Ondanks waarschuwingen over de negatieve effecten ervan, zijn veel mensen

Hoewel meel al honderden jaren wordt gebruikt in de menselijke voeding, is het nu algemeen bekend dat het raffinageproces. Het meest verontrustende is dat het een onvermijdelijk ingrediënt lijkt te zijn in tientallen voedingsmiddelen. Het is daarom belangrijk om te weten welke reacties het in het lichaam veroorzaakt en waarom het nodig is om

Geraffineerde meelsoorten activeren ontstekingsprocessen

Het zou raadzaam zijn voor patiënten om de consumptie van dergelijke voedingsmiddelen zoveel mogelijk te vermijden. Geraffineerde koolhydraten dragen bij aan een proces dat in verband wordt gebracht met chronische ziekten zoals artritis en hartproblemen.

Effecten op de darm

In tegenstelling tot geraffineerde meelsoorten zijn geraffineerde meelsoorten bevorderlijk voor een goede spijsvertering. Ze verhogen ook het risico op ongezonde tussendoortjes.

Zoals , de inname van deze meelsoorten beïnvloedt de ontstekingsprocessen van het lichaam, waardoor de goede afbraak van voedsel wordt belemmerd. Als gevolg daarvan wordt ook de darmflora aangetast, waardoor de frequentie van darmproblemen toeneemt.

Geraffineerde meelsoorten maken dik

Het eten van een grote hoeveelheid voedingsmiddelen op basis van geraffineerd meel is een van de belangrijkste . Hoewel een kleine wekelijkse portie geen grote bedreiging vormt, heeft de dagelijkse inname van deze voedingsmiddelen een negatieve invloed op de stofwisselingsfuncties die overgewicht helpen bestrijden.

Dit komt doordat ze niet alleen de glucosespiegel verhogen, maar ook de ophoping van lichaamsvet bevorderen. In feite is het uitsluiten van dit soort gezondheidsschadelijke producten een van de belangrijkste voordelen. Het is aangetoond dat deze dieetmethodes effectief zijn voor gewichtsverlies en voor, grotendeels door de verminderde dagelijkse belasting van de alvleesklier.

Al deze redenen leiden ertoe dat veel mensen op zoek gaan naar alternatieven in de keuken waarbij andere, minder geraffineerde meelsoorten worden gebruikt of helemaal geen meel.

Dit dessert is geweldig als we . De koffiekoek is een delicatesse en dessert. Het wordt gepresenteerd als een. Voor de bereiding wordt oploskoffie gebruikt, die een intense en aromatische smaak aan het dessert geeft. Koffiekoek is perfect als ontbijt of als zoete onderbreking gedurende de dag. Een echte traktatie voor de smaakpapillen van liefhebbers van koffie.

Cake zonder bloem

in slechts 10 minuten

Trefwoord Prachtige bloemloze cake

Ingrediënten

 • 100 gr suiker
 • 60 ml water
 • 2 theelepels oploskoffie
 • 2 eieren
 • 1 eidooier
 • 1 lepel lauw water
 • 397 gr gecondenseerde melk
 • 290 ml melk
 • 1/2 lepelsii van vloeibare vanille

Instructies

 • Combineer de suiker, 60 ml water en 1 theelepel oploskoffie in een zeer hoge steelpan. Goed roeren

 • zet de pan op het vuur en kook 3 minuten tot het amberkleurig is geworden

 • we doen het vers bereide mengsel in een glazen pot om af te koelen
 • in een apart bakje doen we de twee hele eieren, de dooier en een mengsel gemaakt van een theelepel oploskoffie en 1 theelepel water van tevoren gemengd.

 • Roer goed om de ingrediënten te mengen en voeg de gewone melk, gecondenseerde melk en vloeibare vanille toe, terwijl je blijft roeren.

 • zeef het mengsel in het bakje met de karamel, dek het goed af met folie en laat het in een bain-marie in een pan met een beetje water gaar worden.

 • kook op een middellaag vuur gedurende 1 uur met een deksel op de pan

 • na het verstrijken van de tijd doen we de tandenstokertest, als het droog is laten we het 3 uur afkoelen

 • haal de cake met een mes van de randen van de glazen bak en draai hem uit op een bord, waarbij je hem zachtjes schudt om hem uit de bak te halen.

 • Die van ons is klaar!

Alternatieven voor geraffineerde bloem voor een cake

Om te voorkomen dat je een voedingsmiddel in je dieet opneemt, kun je het beste kiezen voor hele granen zoals zilvervliesrijst in plaats van pasta. Daarnaast is het belangrijk om te voorkomen dat je een maaltijd eet die de calorie-inname van de maaltijd en de hoeveelheid enkelvoudige koolhydraten verhoogt.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.