Nagerecht

3 snelle desserts met aardbeien

87views

Aardbeien

Aardbeien zijn altijd het lekkerst omdat ze ons de vitaminen en mineralen geven die we nodig hebben, maar ook smaak en frisheid. Elk seizoen heeft zijn vruchten, en in de lente is er absoluut geen tekort aan . Een vrucht die ons het hele jaar vergezelt, maar ook in overvloed verschijnt. Daarom mag ze in geen enkele bereiding ontbreken, of ze nu zoet of hartig is. Ja, je hebt het goed begrepen, want aardbeien zijn zo veelzijdig dat ze ook kunnen worden gebruikt in voorgerechten, zoals . Maar als ze perfect zijn voor voorgerechten, zijn ze dat nog meer voor onze hapjes en desserts.

Een aspect dat weinig mensen weten over aardbeien is hun calorie-inname. Ze leveren weinig meer dan en hebben voldoende om te zeggen dat de suikers in aardbeien ongeveer de helft zijn van die in appels. Maar ze zijn ook minder dan een vrucht beaamt, zoals de kiwi, evenals de ‘die meer dan minder dan de helft. Kortom, aardbeien zijn het ideale fruit voor dit seizoen, waarin we ons allemaal voorbereiden op de zwemkledingtest. Laten we dus eens kijken naar 3 ideeën om ze even lekker als licht te bereiden.

3 desserts met aardbeien

Aardbeienliefhebbers steken de handen uit de mouwen, want met deze recepten kun je desserts maken met heel weinig ingrediënten. Ze zijn ideaal voor mensen die geen expert zijn in de keuken, maar wel een goede indruk willen maken. Laten we meteen beginnen met het eerste idee, waarvoor je eigenlijk 3 ingrediënten nodig hebt.

  • Ze zijn heel gemakkelijk te bereiden. We hebben alleen kant-en-klare nodig, of als we handig zijn, kunnen we ze zelf maken. Nu hoeven we alleen nog maar wat verse of plantaardige room op te kloppen, die al gezoet is. Snijd de roomsoesjes doormidden en zorg ervoor dat ze niet breken. Vul ze met room en stukjes aardbei. Bestrooi met poedersuiker voor het opdienen en voilà, een mooi, fris dessert klaar in een handomdraai;
  • dit is een van de makkelijkste recepten om te maken omdat het geen precisie vereist. Een heel frisse versie van tiramisu die geschikt is voor het hele gezin. Maak gewoon een crèmebasis met slagroom en mascarpone (naar smaak te zoeten). Snijd de aardbeien en laat ze weken in suiker en citroen (minstens een uur). We wisselen lagen ladyfingers af, die we doordrenken met het sap van het weken van de aardbeien, aardbeien en mascarponecrème. Laat opstijven in de koelkast en serveer met een lekker beetje cacao;
  • Net als in het eerste recept zullen we heel weinig nodig hebben. We kunnen een diplomatencrème maken (door de helft custard en de helft slagroom te combineren) en de kant-en-klare bladerdeegvellen vullen. Als alternatief kunnen we de rechthoekige deegvellen al uitgerold kopen en ze zelf bakken. We wisselen dan een rechthoek van bladerdeeg, diplomatenroom of gewone room af en leggen de doormidden gesneden aardbeien in het midden. Om het wat meer vraatzucht te geven, kunnen we er chocoladeschilfers aan toevoegen. We maken minstens 2 gevulde lagen. Bestrooi met poedersuiker en serveer.

Je moet gewoon alle drie de recepten proberen om erachter te komen welke je favoriet is, misschien kan het je nieuwe werkpaard worden.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.