Hoofdgerechten

Als je een fan bent van hartige lekkernijen, trek dan je 10 aan en maak dit supermakkelijke brownierecept met kaas.

43views

De kaas brownie is een van de meest originele versies van het klassieke recept voor dit dessert. Het is ook heel gemakkelijk te maken en er zijn niet al te veel ingrediënten voor nodig, dus het is genoeg voor veel porties.

Deze hartige bereiding wordt gekenmerkt door het feit dat het dezelfde vorm en textuur heeft als de chocoladeversie, maar deze is alleen gemaakt met hartige ingrediënten. Dat is de reden, de kaas brownie is perfect als voorgerecht of als bijgerecht bij een middagsnack.

De ingrediënten om de kaas brownie zijn:

  • ¼ kopje melk
  • 2 eieren
  • ¾ kopjes zware room (light)
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel fijngemaakte Spaanse peper
  • 200 g pategras kaas (of halfharde kaas naar keuze)
  • 1 kopje 0000 bloem
  • 1 theelepel bakpoeder

De eerste stap om dit recept te maken is om de aangegeven hoeveelheid melk, eieren en geraspte kaas in een kom te doen. Voeg vervolgens de bloem en het bakpoeder toe. Meng goed met behulp van een lepel tot alles goed geïntegreerd is.

Zodra alles bij elkaar is, doe je het in een ovenschaal, bij voorkeur een glazen schaal. Smeer goed uit over het hele oppervlak en bedek met nog een laag kaas. Bak 25 minuten in de oven op 180°C. Als de tijd verstreken is, haal je het eruit en snijd je het in de gewenste porties.

Deze bereiding wordt gekenmerkt doordat het sponsachtig en knapperig is aan de buitenkant dankzij de gegrilde kaas. Bovendien kan het worden aangevuld met een peterselie- of knoflooksaus om meer smaak aan de bereiding te geven.

Als je het wilt bewaren, is het aan te raden om het, als het eenmaal koud is, in een afgedekte bak te bewaren en op kamertemperatuur te laten staan, zodat het niet beschadigd raakt door overtollig vocht.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.