Hoofdgerechten

Appel en een lang leven: hoe je de vrucht van de gezondheid in de keuken gebruikt

40views

Net als de wijnen wordt in het appelreceptenboek van Val Venosta elke appelsoort gecombineerd met andere ingrediënten om zowel de voedingswaarde als de smaak te versterken. Om te beginnen, daar vindt u het recept voor een infusie van groene thee en Pinova-appel, die wordt gekenmerkt door bloemige tonen en een balans tussen zoetheid en zuurgraad. Waarom zijn ze bij elkaar gezet? «Met de appel kun je 100% epigallocatechine uit groene thee opnemeneen belangrijk polyfenol, wordt de opname ervan aanzienlijk verminderd als thee, zoals vaak wordt gedaan, wordt gecombineerd met melk”, legt Dr. Manzi uit.

Hoe appels te gebruiken om suikers te verminderen

Als voorgerecht is er dan wel één met artisjokken, bleekselderij, tomaat en Red Delicious appels, gebruikt in deze mix omdat ze met hun typische zoetheid de ingrediënten van het recept, waarvoor normaal gesproken suiker nodig is, perfect in balans brengen. Een ander idee? Van de gerechten op het menu, die we in Bologna in het restaurant van Dr. Manzi voor u hebben uitgeprobeerd, hebben we het bijzonder gewaardeerd zwarte zwarte rijst met Granny Smith appel en hazelnotenin een hartvriendelijke combinatie die de antioxiderende bescherming van vitamine E uit hazelnoten combineert met het kalium van appel.

Waar appels mee te combineren in hartige gerechten

«La is het voedsel voor de gezondheid, een superfood, en met de juiste combinaties kunnen de effecten ervan worden versterkt» legt dr. Manzi uit. «Over het algemeen raad ik aan om het te combineren met andere hartvriendelijke voedingsmiddelen zoals vis en gedroogd fruit. Ze zijn rijk aan goede vetten en in combinatie met kalium en appelpectine vormen ze een beslist winnende mix.” «De appel bevat, net als alle soorten fruit, suiker, maar in hoeveelheden goed gemengd met vezels en water. Vers gegeten, in kleine hoeveelheden, veroorzaakt het geen pieken. Bovendien helpt het, met de juiste combinaties, ook om de opname te verminderen.”

Andere artikelen van La Cucina Italiana die u wellicht interesseren

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.