Nagerecht

Appeltaart in 10 minuten, mijn man blijft vragen wanneer er meer komt

429views

Appeltaart over 10 minuten, mijn man blijft vragen wanneer er weer appeltaart is

Ingrediënten

4 eieren
200 g suiker
120 g boter
120 ml melk
2 theelepels bakpoeder
7 appels
280 g bloem

Voorbereiding

1. Klop eerst de eieren met de suiker schuimig. Breng dan de boter en de melk aan de kook en giet dit bij het eier- en suikermengsel terwijl het nog heet is (!). Meng nu de bloem met het bakpoeder en roer dit erdoor.

2. Snijd vervolgens de appels in kwarten (schil ze als je wilt), verwijder het klokhuis en snijd ze in plakjes.

3. Vet nu een bakplaat in en bestuif met bloem. Leg de appelschijfjes in rijen, bestrooi ze met een mengsel van suiker en kaneel en verdeel het deeg erover.

4. Bak in een voorverwarmde oven op 165°C gedurende ongeveer 30 – 45 minuten. Klaar!

Appeltaart in 10 minuten

Eet smakelijk

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.