Hoofdgerechten

Bereid dit hartige en heerlijke recept: veel beter dan gehaktballen

145views

Gehaktbrood wordt in sommige landen meestal bereid voor de feestdagen en is perfect om te delen met de familie.
Dankzij onze stap-voor-stap handleiding zul je in staat zijn om een heerlijk gehaktbrood te maken dat eenvoudig te bereiden is, maar erg lekker en compleet, perfect om indruk te maken op je gasten aan tafel.

Geschiedenis van gehaktbrood

Het , ook wel bekend als in het Engels. De geschiedenis gaat terug tot de Middeleeuwen, toen specerijen en kruiden werden gebruikt om smaak te geven aan restjes van de vorige dag. In die tijd werd gehaktbrood, bestaande uit gehakt, oud brood, eieren en kruiden, gebakken in de oven en geserveerd met

Door de eeuwen heen werd het recept voor gehaktbrood voortdurend aangepast en verrijkt, vooral in de 17e en 18e eeuw, toen ingrediënten zoals melk en paneermeel aan het gerecht werden toegevoegd. De toevoeging van melk en paneermeel om het gehaktbrood zachter te maken werd ook in deze tijd geïntroduceerd.

In de 19e eeuw werd gehaktbrood een gerecht dat werd verrijkt met groenten, geraspte kaas en vele andere toevoegingen.

Vandaag de dag kan het recept voor gehakt van familie tot familie verschillen, maar de essentie is hetzelfde gebleven: gehakt op smaak gebracht met kruiden, eieren en andere ingrediënten, gebakken in de oven en warm geserveerd, vergezeld van

Gehaktbrood is een symbool geworden van , een warm en gezellig gerecht dat staat voor traditie en de smaak van thuis.

Gehaktbrood met aardappelen – veel lekkerder dan gehaktballen

Er zijn veel verschillende versies, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de . Een van de meest klassieke versies is gehaktbrood, dat wordt bereid met rund- of varkensvlees, paneermeel, eieren, melk en kruiden.

Dit recept kan worden verrijkt met of aardappelen zoals in het recept van vandaag. In sommige delen van Italië wordt gehaktbrood bereid met vis, zoals het gehaktbrood van. Ook in dit geval wordt voor het deeg paneermeel, eieren en melk gebruikt, maar wordt het vlees vervangen door vis. Maar laten we eens kijken naar het recept voor gehaktbrood met aardappelen!

Gehaktbrood met aardappelen

Een hartig en heerlijk recept

Trefwoord gehaktballetjes met aardappelen

Instructies

 • We beginnen met de bereiding door het brood in blokjes te snijden en in een kom te doen met 250 ml melk, goed mengen met onze handen totdat het is gereduceerd tot een puree.

 • 30 g paneermeel fijnhakken en toevoegen aan het mengsel, 150 g geraspte kaas toevoegen en goed mengen met een spatel.

 • voeg een halve theelepel gemalen koriander toe de kruiden zout en peper

 • voeg de eieren toe en meng goed, eerst met een lepel en dan met onze handen

 • voeg nu twee eetlepels paneermeel toe en snijd een grote ui eerst in plakjes en dan in blokjes

 • vet een bakplaat in met plantaardige olie en leg de blokjes ui op de bodem

 • en begin het gehaktbrood te vormen door eerst onze handen nat te maken en dan de helft van het deeg te nemen en het de gebruikelijke gehaktbroodvorm te geven.

 • We leggen het op de bakplaat met de uien en doen hetzelfde met de andere helft van het deeg en leggen het naast het eerste gehaktbrood.

 • we proberen ze apart te houden en te voorkomen dat ze aan elkaar plakken tijdens het bakken door ze een beetje uit elkaar te plaatsen en zowel de randen van het gehaktbrood als de zijkanten van de ovenschaal in te vetten met een keukenkwastje

 • op dit punt vullen we de pan met een glas water de peper de laurierblaadjes en bakken op 180 graden gedurende 60 minuten

 • Begin met het bereiden van de aardappelen door ze goed te wassen en met de schil erop in een pan met water te laten staan.

 • rasp een beetje kaas (ongeveer twee of drie eetlepels) hak de peterselie fijn en doe ze in een pan samen met een theelepel gedroogde ui zout en peper

 • in dezelfde ovenschaal doen we ongeveer 2 eetlepels Parmezaanse kaas en 3 eetlepels olie

 • meng met een spatel en verdeel het mengsel over de hele bodem van de bakvorm

 • snijd nu de aardappelen nog in de schil doormidden en maak horizontale en vervolgens dwarse insnijdingen

 • leg ze met de binnenkant naar beneden, bestrijk ze met een beetje plantaardige olie en bestrooi ze met een beetje Parmezaanse kaas

 • we bakken ze 20-30 minuten in de oven op 180 graden.

 • Die van ons is klaar, we hoeven hem alleen nog maar op bord te leggen!

Wat te serveren bij gehaktbrood met aardappelen

Bij het gehaktbrood kun je een lichte rode wijn serveren, zoals een. Je kunt ook kiezen voor bruisend water met een schijfje citroen of limoen.

Sommige mensen geven de voorkeur aan een zoet drankje zoals

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.