Nagerecht

Bladerdeegharten gevuld met Nutella: een snel en gemakkelijk tussendoortje

90views

Hoe maak je met Nutella gevulde bladerdeegharten?

Dit dessert is niet alleen kinderspel, het is zo lekker dat als je het recept eenmaal ontdekt hebt, je het minstens 3 keer per week zult maken. Deze bladerdeegharten zijn ook geweldig voor een jubileum of de verjaardag van een partner.

Het enige wat je nodig hebt is deze ingrediënten: Nutella, bladerdeegrolletje en 1 ei. Hap na hap zullen deze smakelijke traktaties je smaakpapillen en je hart veroveren. Let op de baktijd: niet langer dan 15 minuten en de temperatuur moet ook per se 180°C zijn.

Bladerdeegharten gevuld met Nutella

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • naar smaak Nutella
  • 1 ei

Instructies

  • Neem een rol bladerdeeg en gebruik na het openen op een met bakpapier beklede bakplaat een hartvormige vorm.

  • Neem het blik Nutella en doe een lepel crème in het midden van elk bladerdeeghart (alleen op één helft van de harten, om precies te zijn, en gebruik dan de andere helft om de harten te sluiten).

  • Bak in een voorverwarmde oven. Bak 15 minuten op 180°C. Eenmaal uit de oven, bestrooi met poedersuiker.

  • Serveer aan de gasten terwijl ze nog dampend heet zijn.

Smaakcombinaties en tips

Je kunt deze gevulde harten combineren met een lekkere, bittere of zoete dessertwijn zoals Barolo, Recioto, Siciliaanse Marsala, Malvasia, Vin Santo, Passito di Pantelleria en Moscato d’Asti.

Dit dessert kan op elk moment van de dag gegeten worden. Het kan worden gegeten na het diner of zelfs als middagpauze met een kop dampende Napolitaanse espressokoffie. Niets verbiedt je om het ook bij het ontbijt te eten in plaats van de klassieke croissant en cappuccino.

Je kunt ook de vulling veranderen en in plaats van Nutella een andere smeerbare crème gebruiken zoals Lotus of Galak of een bes, bosbes of aardbeienjam. Als je gasten hebt, kun je ook de vulling variëren en verschillende smaken proberen om aan de smaak van alle eters te voldoen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.