Nagerecht

Carnaval Beignets Recept

158views

Frittelle Carnevale zijn een van de meest typische zoetigheden van de Italiaanse traditie, en het meest fascinerende is dat, hoewel ze verschillende namen kunnen hebben, ze meestal in alle regio’s verspreid zijn. Ze zijn daarom een dessert dat Italianen verenigt. Maar hoe worden ze gemaakt? Hier volgt een eenvoudig recept voor carnavalsbeignets.

Carnaval beignets recept

  • Eieren (ongeveer 4) 225 g
  • Meel 00500 g
  • Suiker150 g
  • Volle melk220 g
  • Anijslikeur30 g
  • Citroenschil1
  • Bakpoeder16 g
  • Poedersuiker

19

Het eerste wat je moet doen om de ‘voor te bereiden is de eieren, nadat ze licht geklopt zijn, in een planetaire kom gieten, waar je de suiker aan toe gaat voegen. Op dit moment kun je alles opkloppen met een garde. Klop eventueel voor of tijdens het kloppen de suiker op die je bij de eieren gaat doen.

Zodra de eieren gezwollen en schuimig zijn geworden, kun je de anijs en de melk erbij gieten. Zeef in een andere kom de bloem en het bakpoeder, die je vervolgens bij de eieren in de planetaire kom doet. Het resulterende mengsel moet glad en homogeen zijn en moet worden overgebracht in een glazen kom.

Als je wilt, kun je het deeg op smaak brengen met sinaasappelschil of vanillezaadjes.

De pannenkoeken vormen en bakken

Doe niet zo gek om de pannenkoeken een specifieke vorm te geven: neem gewoon telkens een lepel van het deeg en giet het in de vorm. Een halve bol met een diameter van 5 mm is ideaal. Nadat je alle vormpjes gevuld hebt, plaats je ze 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, of minstens 15 minuten in een geventileerde oven op 160 graden. Als ze gaar zijn, laat je ze een paar minuten afkoelen voordat je de poedersuiker toevoegt.

Eenmaal koud kunnen ze ook gevuld worden met vla, chocolade of jam, of geserveerd worden met ijs ernaast.

Als je de oven niet wilt gebruiken, kan dat altijd: het resultaat zal hetzelfde zijn, maar de waarheid is dat bakken iets gezonder is dan frituren.

Pannenkoeken bewaren

Ze kunnen tot 2 dagen bewaard worden onder een stolp, maar voor de beste smaak kun je ze het beste een paar minuten voor het serveren opnieuw opwarmen. Als verwacht wordt dat ze niet binnen 2 dagen opgegeten worden, kun je ze beter invriezen en op het juiste moment eruit halen. Als ze ingevroren zijn, moeten ze natuurlijk de tijd krijgen om weer op kamertemperatuur te komen voordat je ze opnieuw opwarmt en serveert.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.