Nagerecht

Chocolade-eieren voor kinderen: maak ze thuis, koop ze niet

160views

Chocolade-eieren

Voor alle kinderen, maar ook voor ons nu volwassenen, zijn ze altijd een mijlpaal geweest in onze kindertijd. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar mijn moeder bracht mij en mijn broers en zussen bijna elke dag deze eieren met een verrassing, en onnodig te zeggen dat we, hoewel klein, wachtten op het moment om ze te openen. Het bijzondere aan deze eieren is dat ze Maar waar kinderen echt blij van worden, zijn de , die ze allemaal graag verzamelen. Je zult het echter met me eens zijn dat naarmate de tijd verstrijkt, de verrassingen steeds onbeduidender en van mindere kwaliteit worden. Terwijl het product zelf steeds duurder wordt.

Daarom loont het de moeite. Voor hetzelfde geld dat we drie eieren in de supermarkt kopen, kunnen we er meer dan twee keer zoveel maken. Bovendien kunnen we er kleine cadeautjes in verstoppen die onze kinderen vast leuk zullen vinden. Zo kunnen we ze nog blijer maken dan ze anders zouden zijn. Waarschijnlijk heb je deze voorbereiding nog nooit geprobeerd omdat je altijd dacht dat het een moeilijke klus was. Het is echter heel eenvoudig en vereist het gebruik van . Laten we eens in detail kijken wat we nodig hebben en hoe we te werk moeten gaan.

Thuis chocolade-eieren bereiden

Het eerste wat we nodig hebben zijn de ingrediënten, en ik garandeer je dat dit het makkelijkste ooit is. In feite hebben we nodig. Dit is een zeer royale hoeveelheid chocolade die zeker over zal blijven, maar aangezien we geen experts zijn, is het beter om overvloedig te zijn. De overgebleven chocolade zal niet worden verspild, later zullen we enkele ideeën zien over hoe het te recyclen. Als werkgereedschap hebben we alleen en nodig. Tot slot hebben we chocolade nodig, die gemakkelijk te vinden is op internet of in winkels.

De to-do lijst is in wezen dat , een voor elk type chocolade.

  1. We beginnen met het smelten van de melkchocolade in een bain-marie;
  2. Als dat wel het geval is, halen we de pan van het vuur en roeren we tot de temperatuur is gedaald tot 32/31 graden;
  3. We gieten de chocolade in de vorm en draaien om zodat de chocolade alle randen bedekt. Dan omkeren om het overtollige te verwijderen. Tot slot maken we met een spatel of mes de randen schoon;
  4. Laat 30 minuten in de koelkast staan.

We herhalen deze stap ook voor de witte chocolade die we over de melkchocolade gieten zodra deze hard is geworden. Wanneer beide chocolades hard zijn geworden, kunnen we de eieren uit de vorm halen. :

  1. We verhitten een koekenpan en draaien de 2 halve eieren aan de kant die we moeten samenvoegen. Als de chocolade een beetje gesmolten is, doen we de verrassing erin en voegen we de halve eieren samen. Laten hard worden;
  2. We smelten wat van de overgebleven melkchocolade en smeren dit met een mes op één uiteinde. We plaatsen de verrassing en leggen de andere helft erop. We maken de randen schoon met onze vingers. Laten het uitharden.

Nu kunnen we ze bedekken met aluminiumfolie of gekleurd of doorzichtig papier en onze kinderen blij maken.

Ideeën voor het recyclen van restjes chocolade

Na de laatste stap kunnen we het gewoon op bakpapier leggen en in de koelkast zetten. Zo wordt het hard en kan het opnieuw worden gebruikt of gegeten. Als het eenmaal hard is geworden, kunnen we het in stukjes snijden en in luchtdichte bakjes in de koelkast bewaren om te gebruiken in recepten zoals chocolade chips. Of als het nog gesmolten is, kunnen we het in een spuitzak met een klein spuitmondje doen en er versieringen of geschriften mee maken.

Het enige wat je nog hoeft te doen, is proberen deze makkelijke eitjes te maken om de kinderen tevreden te houden.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.