Hoofdgerechten

Chocolade mueslirepen: zie hoe makkelijk het is om deze zoete snack voor tussendoor te maken.

46views

De stokken zijn een heerlijk en handig tussendoortje. Tegenwoordig gebruiken veel mensen dit soort snacks om energie aan hun routine toe te voegen. Door hun gehalte aan hele granen zijn mueslirepen een bron van complexe koolhydraten die langzaam worden afgebroken in het lichaam en zorgen voor een langdurige afgifte van energie.

We kunnen ook zeggen dat deze stokken zijn rijk aan vezels van de volle granen en gedroogde vruchten die ze bevatten, wat helpt om een verzadigd gevoel te behouden en een gezonde spijsvertering bevordert. Voeg noten en zaden toe en ze worden een ongelooflijke bron van eiwitten en gezonde vetten.

De waarheid is dat stokken zijn gemakkelijk overal mee naartoe te nemen, waardoor ze een handige optie zijn voor een snelle snack op elk moment van de dag. Als je nu chocolade aan je recept toevoegt, worden ze een heerlijke en verleidelijke optie.

Ingrediënten:

  • 100 g Chocolade Graanbolletjes
  • 400 g Melkchocolade

Bereiden:

Om hiermee te beginnen stokken eerst alle sporen van vet of chocolade die in de vorm zijn achtergebleven verwijderen. Gebruik hiervoor watten gedoopt in alcohol en veeg de holtes van de vorm schoon. Zo blijft de chocolade ook glanzen wanneer u hem uit de vorm haalt.

In het geval dat u een bakbad gebruikt, gaat u 400 gram gebruiken, u kunt het koken in de magnetron of koken in een bain-marie. Eenmaal gesmolten is het klaar voor gebruik; het hoeft niet getemperd te worden. Maar als u besluit om couverturechocolade te gebruiken, kunt u deze op een eenvoudige, snelle en knoeivrije manier bereiden. Hiervoor scheidt u 300 gram chocolade in een glas en een ander met 100 gram chocolade, die u apart moet zetten.

Verwarm de 300 gram in een bain-marie of in de magnetron, in porties van 30 seconden, en roer elke keer om de warmte gelijkmatig te verdelen. Wacht tot de chocolade volledig gesmolten is.. Voeg dan de 100 gram chocolade toe die u apart had gezet en meng goed tot alle chocolade die u hebt toegevoegd gesmolten en glanzend vloeibaar is. Zo bereik je de ideale temperatuur voor het bewerken van de chocolade.

De chocolade mueslibolletjes moeten aan de gesmolten chocolade worden toegevoegd en goed worden gemengd. Giet vervolgens al deze bereiding in de vormen. Laat ongeveer 30 minuten stollen op kamertemperatuur of in de koelkast..

Daarna hoef je ze alleen nog maar te ontvormen, je kunt ze versieren met gesmolten chocoladedraadjes als je dat wilt, maar wat zeker is, is dat deze repen zijn een zoete snack die niemand kan weigeren.

Mis dit recept voor repen chocoladerepen met cornflakes, want we zitten in het seizoen van zoete trek en er gaat niets boven dit soort snacks met wat gezonde ingrediënten.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.