Nagerecht

De geschiedenis van de Bologna gekarameliseerde pudding, een snel dessert

363views

Als je een lekker dessert wilt maken waar jong en oud van kunnen genieten, dan moet je de .

Een typisch dessert uit Bologna

Van het noorden tot het zuiden zijn er natuurlijk genoeg interessante toetjes die zelfs eeuwen later nog steeds de aandacht van duizenden mensen weten te trekken en hun smaakpapillen weten te bevredigen.

Een daarvan is zeker die waarvan, naast pudding, ook de naam . In Emilia-Romagna is het bovendien een wijdverbreid en bekend dessert dat over het algemeen bij de belangrijkste lunches wordt geserveerd.

Het is dus een echt oud gerecht dat vaak ook onder andere namen wordt genoemd, zoals bijvoorbeeld .

Hoewel we een lange traditie hebben, wordt het in werkelijkheid, misschien net als de lekkerste dingen, gekenmerkt door zeer eenvoudige en gewone ingrediënten, waaronder.

Met dit in gedachten willen we je in de volgende regels het recept aanbieden voor dit werkelijk heerlijke dessert waar het hele gezin zeker blij van wordt.

Gekarameliseerde pudding

Gekarameliseerde pudding

Trefwoord Karamelpudding
Bereiding 8 uren 10 notulen

Ingrediënten

  • 2 lt melk
  • 400 gr suiker
  • 7 eieren
  • 1 vanilleboon
  • citroenschil

Instructies

  • Doe eerst 200 gram suiker in een steelpan en smelt het tot het een bruine kleur krijgt. Giet dan de karamel in de vorm en laat het afkoelen.

  • Doe ondertussen de melk, nog eens 200 gram suiker, het vanillestokje en de citroenschil in een kleine steelpan op laag vuur.

  • Als het volume gehalveerd is, klop je de eieren los, zeef je de melk en voeg je die toe aan de eieren. Roer door elkaar. Giet vervolgens in de vorm met de afgekoelde karamel.

  • Laat 2 uur garen in een bain-marie en zet de taart, zodra hij gaar is, ongeveer 8 uur in de koelkast.

  • De gekarameliseerde pudding is klaar.

Drank voor bij gekarameliseerde pudding

Het is natuurlijk een echt onweerstaanbare Bolognesespecialiteit die je ook thuis en met je eigen handen kunt maken.

Dus als je deze eenvoudige stappen volgt, kun je je gezin een echte traktatie bieden. Vergeet niet om ook een .

In dit specifieke geval zou het een goed idee zijn om te combineren Moscato d’Asti. Je zult zien dat complimenten niet lang op zich zullen laten wachten.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.