Snacks

Speciale recepten met wijnazijn

95views

Druivenazijn, algemeen bekend als de meest traditionele azijn, is een aromatisch ingrediënt met een onmiskenbare smaak dat wordt verkregen door witte of rode wijn te laten fermenteren.

Wijnazijn heeft vele voordelen, niet alleen als specerij maar ook vanwege de voordelen die het kan bieden.

In de keuken kan het echt onmisbaar zijn, zowel vanwege de veelzijdigheid waarmee het gebruikt kan worden in zoveel verschillende recepten als vanwege de heilzame effecten die het heeft op ons organisme, en het blijkt altijd een kostbaar, goed en gezond ingrediënt te zijn.

Als je wilt kiezen voor een kwaliteitsazijn, moet je altijd de beste kiezen wat betreft ingrediënten en verwerking.

Een uitstekende is De Nigris, die niet alleen garant staat voor eersteklas producten, maar ook oneindig veel varianten en oplossingen biedt voor alle smaken.

Kijk maar eens naar de verschillende beschikbare oplossingen om jezelf te overtuigen: azijnen voor elke behoefte, gemaakt met innovatieve systemen met respect voor traditie.

Gerechten worden beter met wijnazijn

Zonder azijn zou er geen mayonaise zijn, zou marineren niet bestaan en die speciale zure noot die uitstekende Italiaanse salades zo bijzonder maakt, zou slechts een utopie zijn.

Maar er is azijn en het is zeker een van de belangrijkste ingrediënten in de Italiaanse culinaire traditie.

Zijn intense en robuuste smaak, de zure geur die in staat is om het karakter van elk gerecht te versterken en de frisheid waarmee het veel gerechten connoteert zonder ooit hun meest authentieke smaak te veranderen, maken het een kostbaar en onmisbaar ingrediënt in een groot aantal verschillende recepten.

groenten in witte wijnazijn

Groenten, rauw of gegrild, worden met een paar druppels azijn omgetoverd tot een nieuwe ervaring voor de zintuigen en een echte traktatie voor het gehemelte.

Naast smaak brengt azijn ook goedheid in de gerechten waarin het wordt gebruikt, omdat het een gezond ingrediënt is: dagelijks gebruikt, stimuleert het de stofwisseling en helpt het de bloedsuikerspiegel op peil te houden. Het versterkt ook het immuunsysteem en gaat de proliferatie van darmbacteriën tegen.

Kortom, er is geen reden om zonder te doen! Laten we de beste recepten ontdekken om het te gebruiken.

Recepten met witte wijnazijn: ingemaakte paprika’s

Er zijn veel recepten waarin wijnazijn een hoofdrol speelt, van sauzen tot klassieke .

Een goed voorstel zijn de , een klassieker uit de Italiaanse keuken die perfect is voor bij hors d’oeuvres van koud vlees en kazen, maar ook als bijgerecht bij koud vlees of gegrilde vis.

Het eerste wat je moet doen is de paprika’s wassen en drogen, alle zaadjes verwijderen en ze in repen van ongeveer 1 cm breed verdelen.

Breng water en azijn aan de kook in een snelkookpan, voeg een paar handvol grof zout toe en vervolgens de voorbereide paprika’s.

Recept om te proberen met witte wijnazijn ingemaakte paprika’s

Sluit de pan af met het deksel en laat een minuut op hoog vuur koken.

Haal de pan dan van het vuur, laat het luchten en open tot slot het deksel om de paprika’s eruit te halen.

Giet de paprika’s af, zet het kookwater opzij en laat ze 2 tot 3 uur drogen op schone keukendoeken, waarbij je ze af en toe omdraait tot ze perfect droog zijn.

Doe de paprika’s nu in gesteriliseerde glazen potten en voeg een paar gehakte basilicumblaadjes toe. Dek af met kookwater op kamertemperatuur en een drupje olie. Sluit de potten goed af en laat de bereidingen ongeveer een maand uit het licht rusten voordat je ze eet.

Het resultaat is uitstekend. Het enige wat je hoeft te doen, is genieten van de ingemaakte paprika’s bij een vleesgerecht of ze als voorgerecht eten.

Als je daarentegen van appelciderazijn of balsamico-azijncrème houdt, vind je hier recepten om thuis je eigen azijn te maken:

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.