Nagerecht

De havermelktip die u moet volgen bij het maken van veganistische bakproducten

171views

De havermelktip die u moet volgen bij het maken van veganistische bakproducten

Wij hebben een tip voor je als je thuis vegan bakwaren wilt maken, want het soort havermelk dat je gebruikt maakt veel uit. Als u de verkeerde soort havermelk kiest, kan dit van invloed zijn op de kwaliteit, het uiteindelijke uiterlijk, de textuur en het mondgevoel van uw gebakken lekkernij. En dit is onze tip: Kies altijd voor pure en volle havermelk om te bakken en desserts te maken. Sla de vetarme soort over. Dit komt omdat volvette havermelk zuivelmelk beter nabootst dan magere melk. Volvette havermelk is stroperiger en dikker en bevat een behoorlijke hoeveelheid eiwitten en zetmeel; als je het gebruikt om te bakken, kun je het zelfs één op één vervangen door zuivelmelk.

Wanneer u de juiste volle havermelk kiest om mee te bakken, let dan ook op degenen die geen smaak hebben of een duidelijke smaak hebben. Zo heeft de havermelk geen invloed op de smaak van je vegan bakwaren. Een uitzondering op deze regel is als je een chocoladelekkernij bakt. Ga dan aan de slag en gebruik chocolade-havermelk. Gebruik anders altijd gewone havermelk, die mild en neutraal van smaak is, maar romig van structuur, waardoor het een perfecte vervanger is voor koemelk bij het bakken.

Havermelk is een veelzijdig en onmisbaar basisproduct

Bij het maken van veganistische bakproducten en desserts heeft havermelk meer nut en doel dan alleen het vervangen van zuivelmelk om het beslag of deeg te maken als een plantaardig alternatief. Neem dit bijvoorbeeld van receptontwikkelaar Molly Allen van Tasting Table. Terwijl Allen water gebruikt om het kaneelbrooddeeg te maken, gebruikt ze havermelk en banketbakkerssuiker om het heerlijke veganistische glazuur te maken. De kaneelbroodjes zijn rijk en decadent, waardoor het voor proevers van Allen’s recept moeilijk is om te vertellen dat ze een volledig veganistisch dessert eten.

Bovendien kun je havermelk gebruiken als veganistische eierwas voor gebak om een ​​beetje kleur en glans toe te voegen. Havermelk als wasmiddel helpt de esthetiek van uw gebak te verbeteren, vergelijkbaar met traditioneel eierwasmiddel. (Houd er rekening mee dat u de havermelk misschien eerst met suiker of ahornsiroop of agavesiroop wilt mengen als u de voorkeur geeft aan meer bruining van uw gebak). En let op: volvette havermelk is een uitstekende vloeibare keuze bij het maken van veganistische cheesecakes. Gecombineerd met cashewnoten, tofu of veganistische roomkaas kan havermelk helpen een rijke en romige plantaardige vulling te creëren die de textuur en rijkdom nabootst van cheesecakes gemaakt met zuivelproducten.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.