Hoofdgerechten

De perfecte snack bestaat echt, heel weinig ingrediënten: gegarandeerd succes

95views

Als je je afvraagt of er een snack is voor iedereen, dan zou je de heerlijke snack met banaan en kaas eens moeten overwegen.

In de loop van de dag zijn er zeker bepaalde uren in het bijzonder die men wijdt aan een , en, over het algemeen, zijn deze vrij vooraf bepaald.

Dit betekent dat we over het algemeen bepaalde momenten aanhouden om ons op te laden met voedsel dat ons de juiste energie kan geven om de dagelijkse taken aan te kunnen. Dus als bijvoorbeeld la als de belangrijkste maaltijd wordt beschouwd, mogen de andere maaltijden eigenlijk ook niet ontbreken.

Sterker nog, zelfs als het door tijdgebrek nogal snel gaat, zou het uit een menu moeten bestaan dat ons in staat stelt om door te gaan met het voltooien van onze taken.

Als de avond aanbreekt, moet men echter niet overdrijven, vooral omdat anders de bloedsuikerspiegel zou stijgen, wat de slaap zou verstoren.

Maar in andere situaties, zoals halverwege de ochtend of halverwege de middag, hoeft niets je te verbieden om een . Met dit in gedachten bieden we je een eenvoudig recept met verzadigende kracht.

Franse bananentoast: het perfecte tussendoortje

Franse bananentoast

Trefwoord Franse bananentoast

Uitrusting

 • 1 kom

 • 1 koekenpan

 • deegrol

Ingrediënten

 • gesneden brood
 • 3 bananen
 • 3 eieren
 • sottilette

Instructies

 • Pak eerst wat gesneden brood, verwijder de uiteinden en maak plat met behulp van een deegroller.

 • Doe 3 eieren en 2 eetlepels suiker in een kom, meng en smeer dit mengsel op een snee brood. Leg hierop een plakje doormidden gesneden augurk en een stukje banaan. Rol het op zichzelf op en druk de randen dicht, zodat het de vorm krijgt die je op de foto ziet. Doe dit met meerdere sneetjes brood.

 • Doop ze in het eerder gemaakte eimengsel en bak ze aan beide kanten in een pan met gesmolten boter. Pureer ze tot slot in een kom met een mengsel van kaneel en suiker.

 • De Franse bananentoast is klaar.

Wat te combineren met wentelteefjes

wentelteefjes met banaan zijn een absoluut heerlijk en voedzaam tussendoortje dat je bij verschillende gelegenheden kunt eten, zoals halverwege de ochtend, als tussendoortje of als voorgerecht.

Het zou echter ideaal zijn om het te combineren met een variant die je kunt maken door wat chocoladestukjes te smelten, gecombineerd met een paar eetlepels melk.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.