Hoofdgerechten

Beroemde risotto alla Milanese: Carlo Cracco onthult het echte originele recept

115views

Risotto alla Milanese is een typisch gerecht van met name de stad Milaan, waarvan de geschiedenis teruggaat tot de jaren 1500.

De kathedraal van Milaan, de Duomo, toen de meester-glaszetter van de kathedraal, belast met het schilderen van de gebrandschilderde ramen, besloot saffraan te gebruiken om de goudgele kleur van de ramen te verkrijgen.

Er wordt gezegd dat de glazenier op het idee kwam om saffraan ook te gebruiken voor de risotto, om hetzelfde te krijgen als het glas in de glas-in-loodramen.

De authentieke oorsprong van risotto alla Milanese gaat echter terug tot de middeleeuwen en is gerelateerd aan een soortgelijk recept uit de Joodse keuken.

In feite is saffraan een veelgebruikt ingrediënt in de Joodse keuken, met name in de Joodse keuken, waar het vaak wordt gebruikt om rijst- en vleesgerechten op smaak te brengen. Bovendien wordt saffraan in sommige joodse tradities ook gebruikt voor gerechten zoals challahbrood.

Het gebruik van saffraan in de Joodse keuken gaat terug tot de oudheid en weerspiegelt de invloed van de cultuur en tradities uit het Midden-Oosten op de Joodse keuken.

Risotto alla Milanese van Carlo Cracco

is een eenvoudig maar smakelijk gerecht gemaakt met rijst, boter, ui, bouillon en saffraan. Traditioneel wordt risotto alla milanese geserveerd met . Vandaag de dag is het een populair gerecht in heel Italië en wordt het over de hele wereld gewaardeerd, vooral om zijn . Carlo Cracco legt uit hoe je een perfecte risotto alla milanese bereidt.

Laten we eens kijken naar het recept voor

Risotto alla Milanese van Carlo Cracco

zijn originele recept

Trefwoord Risotto alla Milanese van Carlo Cracco

Ingrediënten

 • 240 gr Carnaroli Riserva rijst
 • 100 gr boter
 • 1 sjalot
 • 40 gr Parmezaanse kaas
 • 1,5 liter runderbouillon
 • 2 gr van saffraan stampers
 • qb peper en zout
 • 4 marrows

Instructies

 • We beginnen met het snipperen van de sjalot en doen deze in een pan om te fruiten met een beetje boter

 • vervolgens voegen we de saffraan toe, de rijst, en wanneer de korrels transparant worden, kunnen we de bouillon erbij gieten en beginnen met het koken van de rijst.

 • Wanneer de rijst de juiste consistentie heeft bereikt, halen we hem van het vuur en laten we hem 60 seconden rusten.

 • aan het einde van de minuut mengen we de rijst met nog een beetje boter, extra vierge olijfolie, Parmezaanse kaas, merg en een beetje peper

 • we blijven roeren in onze risotto en zodra hij perfect gaar is, brengen we hem over op het bord!

 • Het is klaar!

Wie is Carlo Cracco

Carlo Cracco is een zeer beroemde . Zijn carrière begon als leerling in verschillende restaurants in Milaan, waaronder het beroemde Gualtiero Marchesi, voordat hij zijn eerste restaurant ‘Le Clivie’ opende in 1991. Zijn grote succes kwam echter in 2001 toen hij restaurant ” opende. Dit restaurant ligt in het hart van Milaan en is al snel een populaire bestemming geworden voor alle fijnproevers.

I wordt gekenmerkt door ingrediënten van de hoogste kwaliteit, en heel vaak zijn het lokale producten. Het restaurant onderscheidt zich vooral door de manier waarop de gerechten worden gepresenteerd. Het ontving een Michelinster in 2007 en nog een ster in 2012. Eind 2018 werd het restaurant na een complete renovatie heropend, maar het behield zijn uitstekende reputatie op culinair gebied.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.