Hoofdgerechten

Dit gerecht is zo lekker dat je het wel vier keer per week zult willen maken

61views

Wat je nodig hebt om dit heerlijke gerecht te bereiden

Het bereiden van een heerlijk gerecht met lendevlees is niet moeilijk, je moet alleen een bepaalde procedure volgen. Lendevlees is meestal mals, maar als je het niet op een bepaalde manier behandelt, wordt het taai zodra je het kookt. Dus hoe houd je het zacht en mals?

Het enige wat je hoeft te doen is en het vlees zal . Om een knapperige buitenkant te krijgen, moet je paneermeel maken, maar in dit geval heb je geen paneermeel nodig.

In feite heb je bloem en een ander ingrediënt nodig om een mengsel te maken dat hier is wat je nodig hebt om een heerlijk en origineel gerecht te bereiden dat iedereen tevreden zal stellen:

 • 300 g varkenshaas;
 • 1 eetlepel knoflookpoeder;
 • 1 theelepel zout;
 • 1 theelepel paprikapoeder;
 • zwarte peper;
 • 2 eieren;
 • Meel;
 • Vlokkenkaas.

Er zijn ook gebruiksvoorwerpen die voorbereid moeten worden om de receptprocedure correct uit te voeren, hier zijn ze:

 • 1 snijplank;
 • 1 vel papieren handdoeken;
 • 1 vel huishoudfolie;
 • 1 vleeshamer.

Hoe sneden lendevlees bereiden

Bedek met een vel keukenpapier en leg de plakjes varkenshaas erop. De papieren handdoeken zijn meestal een beetje vochtig, zodat alle sporen van vocht worden verwijderd. Zodra dit gedaan is, verwijder je het papier en direct op de snijplank bedek je ze met een vel huishoudfolie tot ze dun zijn.

Als dit gedaan is, neem je een kom en doe je er een theelepel van 1 theelepel del in en meng je voorzichtig tot het goed gemengd is.

Strooi het mengsel nu over het vlees, op beide plakken, en druk aan met je hand om het goed te laten plakken. Leg dan de folie er weer op en druk ook aan deze kant aan met de vleeshamer.

Verwijder de folie en smeer het mengsel ook aan deze kant uit, zorg ervoor dat het ook hier goed plakt. Dek af met de folie en .

Paneren met ei en bloem

Neem twee , breek ze in een kom en meng goed tot het goed gemengd is. Doe een kwart kopje in een schaal en meng goed. Giet nu de olie in een koekenpan en verhit deze goed.

Haal ondertussen de folie van de lendeplakken en dan in de bloem met de kaas, zorg ervoor dat het goed plakt, als laatste en bak 5 minuten op een middellaag vuur. Als de tijd om is, draai je de plakjes om en bak je ze nog ongeveer 5 minuten aan de andere kant.

Als de plakjes lende gaar zijn, is het tijd om ze uit de olie te halen. Pak ze met een staaltang en leg ze op een bord met , zodat ze de overtollige olie absorberen. Laat ze een beetje afkoelen en dan is het tijd om ervan te genieten.

Plakjes lende op deze manier gekookt en iedereen zal uit zijn dak gaan na ze geproefd te hebben. Ze zullen zo gewaardeerd worden dat je ze wel vier keer per week moet klaarmaken!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.