Snacks

Eigenschappen en contra-indicaties van basilicum

89views

Basilicum waarvan de wetenschappelijke naam behoort tot de familie van , oorspronkelijk uit India heeft eigenschappen en is een van de meest geliefde en gebruikte planten van . Het levert slechts 22 calorieën per 100 gram en bevat 92% water, evenals koolhydraten, zeer weinig vet, suiker en eiwit. Het bevat ook:

  • vezels
  • minerale zouten waaronder , , fosfor, calcium, natrium, koper, zink, mangaan en selenium
  • aminozuren

Het bevat ook vitamine A – B – C – E – K – J. Laten we eens kijken naar de eigenschappen en contra-indicaties.

Het is een uitstekende natuurlijke remedie voor de behandeling van verschillende kwalen, waaronder een recent onderzoek aangaf dat basilicum pijn veroorzaakt door artritis kan verlichten. De aanwezige helpen de ‘en verminderen het risico op een onregelmatige hartslag. Het is ook nuttig bij het bestrijden van darmontstekingen, het vergemakkelijkt de spijsvertering en helpt bij de eetlust. Rauw geconsumeerd, het helpt bij het bestrijden van ontsteking van de luchtwegen als gevolg van de aanwezigheid van een stof genaamd eugenol, terwijl het drinken van een infusie van basilicum versterkt en met succes tegengaat nervositeit De essentiële olie heeft eigenschappen Ten slotte lijkt het te helpen bij de productie van moedermelk tijdens de ‘en verzacht het ongemak van insectenbeten.

Basilicum

Basilicum wordt afgeraden tijdens , in aanwezigheid van en in geval van De gedroogde vorm van basilicum bevat ‘estragole’, een stof waarvan wordt aangenomen dat deze kankerverwekkend en giftig voor het lichaam is, daarom wordt aangeraden om verse of ingevroren basilicum te consumeren.

Het wordt ook aanbevolen om het eten van de jonge bladeren te vermijden, die methyleugenol bevatten, een mogelijk kankerverwekkende stof die verdwijnt zodra de zaailing is gegroeid.

Plinius geloofde dat basilicum effectief was om de geest af te leiden van obsessies, terwijl Plinius beweerde dat het effectief was tegen epilepsie.

In de oudheid geloofde men ook dat het slangen kon verjagen en geestelijke ziekten, geelzucht en zelfs lepra kon genezen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.